Jakub Konečný
Premium
14. února 2018 • 19:20

Bývalý kouč Ben Chaima: Pokud teď začne dobře, Spartě ještě hodně dá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před lety vedl Tala Ben Chaima v izraelské jedenadvacítce, takže dobře ví, co je jeho krajan zač. Talentovaný fotbalista, ale také křehká duše, která potřebuje velkou podporu okolí. Třiapadesátiletý Moti Ivanir, nový kouč druholigové Olympie, každopádně pevně věří ve sparťanovo znovuzrození. „Když nabere sebevědomí, může být skutečně hodně dobrý,“ říká přesvědčivě o nejdražší letní posile Sparty a zamýšlí se nad tím, proč se Ben Chaim na podzim trápil.



Ač krajané se společnou minulostí, v Praze se dosud Moti Ivanir s Talem Ben Chaimem nepotkali. „Zkoušeli jsme to, ale Sparta byla na dvou soustředěních ve Španělsku, takže jsme to zatím nestihli. Možná se spolu uvidíme po nedělním zápase s Libercem, na který se chci zajít podívat,“ krčí rameny trenér Olympie.

Jak dlouho Tala Ben Chaima znáte?
„Byl mým hráčem, když jsem trénoval jedenadvacítku Izraele, takže už je to pár let. Tal je jedním z nejtalentovanějších izraelských fotbalistů, poslední dvě tři sezony měl velmi povedené. Myslím, že jen potřeboval čas, aby pochopil rozdíly mezi izraelskou a českou ligou, které jsou totálně rozdílné. Fotbal je zde jiný, mentalita hráčů také. Když přijdete do jiné země, musíte si zvyknout a někdy to chce čas. Ale je to top hráč, velmi rychlý a technický, a na druhou část sezony mi přijde lépe připravený.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud