6. března 2018 • 19:42

Ščasný: Hádka se Stramaccionim? Ne, s Rosickým jsme říkali své postřehy

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva dny. Tak dlouho hledala fotbalová Sparta nového trenéra, který nahradí Andreu Stramaccioniho. Sportovní ředitel Zdeněk Ščasný na úterní tiskové konferenci prozradil, že Pavla Hapala měl na prvním místě seznamu kandidátů. Po jeho příchodu prý cítí v kabině okamžitou změnu. „Cítím neskutečně přátelskou atmosféru v kabině trenérů, radikální změnu u hráčů. Ale to je jedna věc. Teď to musíme přetavit v to, že začneme hrát, co Sparta hrát má,“ řekl Ščasný.



Na to, že italský trenér bude odvolán i v případě výhry nad Brnem, by podle Ščasného stejně nejspíš došlo. Dříve, nebo později. "I kdybychom vyhráli, tak bychom to možná také řešili, i když asi ne takhle okamžitě. Viděl jsem, že je problém v tom, co chce trenér hrát. Lišily se tam naše představy. Nedokázali jsme opakovat výkony. To byl důvod, proč skončil, bez ohledu na ten poslední zápas. To byla jen poslední kapka," řekl Ščasný.

Zároveň odmítl spekulace italských médií o tom, že měl se Stramaccionim během poločasu pohádat kvůli taktice.

„Vnímám, že se něco objevilo. Některé věci byly až úsměvné. Mám obrovskou výhodu, že u všeho byl i Tomáš Rosický . S trenérem jsme žádnou roztržku neměli. To, že někdy požadoval, abychom se s ním o poločase potkali a sdělili mu naše poznatky shora, to není nic nového. Potkali jsme se v posilovně, kde jsme si řekli svoje názory a to bylo všechno.“

Kromě toho italská média zveřejnila informaci, že Stramaccioni skončil ve Spartě na vlastní žádost, jelikož nechtěl tým vést za spolupráce právě Ščasného. Nad tím se však sportovní ředitel Letenských jen pousmál.

„Máte pocit, že odstoupil sám?“ odpověděl otázkou. „Od začátku nás prosil o mítinky, rady a schůzky, což jsou běžné věci, které v klubech normálně probíhají. Pokud by nechtěl pokračovat, přišel by a řekl to. On ale chtěl dál trénovat a budovat mužstvo.  Ode mě a od Tomáše na něho nebyl žádný tlak. To, co uvádí do médií, je jeho věc. Celkem mu rozumím, protože nechce odejít s pocitem, že tu něco nezvládl, tak chce najít někoho, kdo za to může,“ rýpl si Ščasný.

Trenér Hapal: Spartu beru jako výzvu a velký kariérní posun
Video se připravuje ...

Sparta prý podle něho dopřála Stramaccionimu ideální podmínky k práci, ale hra a výsledky se nelepšily.

„Tam, kde trenér v zimě psal v analýze, že je problém, jsme mu nadstandardně vyšli vstříc a přivedli jsme nesmírně kvalitní hráče. Podrželi jsme trenéra, snažili se mu maximálně pomoci, ale stále to nešlo. A po zápase s Brnem jsme usoudili, že reakce trenéra v průběhu utkání, kdy šel soupeř do deseti, nebyla taková, jaká by měla být,“ prozradil. To podle něho byla pro vedení poslední kapka. „Neviděli jsme světlo dál, že by se to mohlo zvednout. Proto jsme se jednomyslně všichni rozhodli udělat změnu.“

Angažování Pavla Hapala, který dosud vedl slovenskou jednadvacítku, podle něho není i přes jeho neovládání angličtiny, ústup od internacionalizace Sparty.

„Neznamená to konec naší cesty. Co jsme jako klub vytyčili, i nadále zůstává. Odklonit se by nebylo dobré. Zvažovali jsme různé věci, ale určitě ne odstoupení od tohohle směru. I s ohledem na to, že běží liga, jsme tuto situaci řešili s tím, že se budeme soustředit na trenéra, který zná zdejší prostředí. Pavel sice působil delší dobu na Slovensku, ale má přehled a to i o spoustě hráčích z Evropy,“ dodal Ščasný.

Nový trenér Sparty Pavel Hapal a Zdeněk Ščasný na tiskové konferenci k představení kouče
Nový trenér Sparty Pavel Hapal a Zdeněk Ščasný na tiskové konferenci k představení kouče

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud