Premium
23. května 2018 • 12:30

VELKÁ MAPA: 31 hráčů na hostování. Víme, s kým Sparta (ne)počítá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

To číslo bere dech. 56! Tolik hráčů v dospělé kategorii má aktuálně pod smlouvou fotbalová Sparta. Kdyby nyní disponovala stejným počtem bodů, dělila by se o druhou příčku se Slavií a mohla si alespoň trochu pískat. Místo toho na vedení letenského klubu čeká po sezoně probírání se masami hráčů a volba, kterým dá příležitost v prvním týmu a kterým bude hledat uplatnění jinde. Jen na hostování má momentálně 31 jmen. A podle informací iSport.cz se pro A-tým počítá minimálně se třemi. Poslední kolo HET ligy sledujte ŽIVĚ na iSport.cz>>



Pokud by se všichni fotbalisté, kteří mají nyní se Spartou smlouvu, hlásili za několik týdnů na začátku za letní přípravy, neměli by šanci se v kabině poskládat. To se nestane, celá řada hráčů kolem Generali Areny jen projde a bude pokračovat za dalším hostováním či přestupem, přesto bude na šéfech největšího českého klubu, aby udělali finální rozhodnutí, s kým počítají a s kým nikoli.

Jsou to jednoduché počty. Aktuální kádr Sparty čítá 27 jmen. Už nyní můžeme odečíst končící legendu Davida Lafatu a křídelníka Jonathana Biabianyho, jenž se po sezoně vrátí do Interu Milán. Po hostováních pak mají rudí rozeseto dohromady 31 fotbalistů.

Poslední kolo HET ligy sledujte v sobotu od 16:00 ŽIVĚ na iSport.cz>>

30. kolo HET ligy sledujte na iSport.cz 30. kolo HET ligy sledujte na iSport.czFoto Koláž iSport.cz

Mezi nimi figuruje gólman Martin Dúbravka, jenž hostuje v Newcastlu. Účastník Premier League má na slovenského reprezentanta opci a téměř určitě ji uplatní. Vyjmout lze i Maria Holka, kterému po sezoně skončí smlouva a je prakticky jisté, že mu Pražané nabídku nového kontraktu nepředloží. Hledat angažmá bude Sparta i pro Georgese Mandjecka, jemuž končí hostování v Métách.

Pulkrab napevno, Juliš už má hostování?

Přesto zůstává na papíře spousta jmen, jejichž budoucnost budou muset na Spartě určit. „Chceme tu mít hráče, kteří budou ochotní se rvát za klub,“ prohlásil už v průběhu jara trenér Pavel Hapal.

S ohledem na to, že čtvrtý celek tabulky plánuje v létě výrazně posílit kádr zvenčí, příliš prostoru pro uplatnění se navrátilcům z hostování neotevírá (mapu a seznam všech hráčů Sparty na hostování i jejich šance na proniknutní do A-týmu najdete v placené části článku).

Přesto lze najít zajímavé hráče, kteří mohou Spartě na cestě vzhůru pomoci. Patří mezi ně určitě útočník Matěj Pulkrab, jenž v Liberci získal cenné prvoligové ostruhy. Za Slovan nasázel deset branek, což by z něj na Letné v tuhle chvíli dělalo nejlepšího střelce týmu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud