23. června 2018 • 12:05

Svědík? Ne! Dukla vsadila na Drska, který s týmem zahájil přípravu

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhá sága skončila. Pražská Dukla má konečně nového trenéra, ale Martin Svědík to není. Klub trochu překvapivě ukázal na Pavla Drska, jenž byl asistentem nedávno odvolaného Jaroslava Hynka. Drsek s týmem v pondělí zahájil letní přípravu a teď bude pokračovat v rozdělané práci.



Hotovo, potvrzeno. Bezvládí na Dukle skončilo: jedenáctý tým minulé sezony půjde do nového ročníku s trenérem Pavlem Drskem. Jednačtyřicetiletý bývalý obránce se zkušenostmi z Německa či Řecka prostředí a hráče dobře zná. Dva roky dělal asistenta Jaroslavu Hynkovi, jehož Dukla odvolala minulou středu.

S Hynkem padl i celý realizační tým včetně Drska. Ten však překvapivě s áčkem rozjel letní přípravu, původně měl znamenat jen dočasné řešení. Od sobotního dopoledne je Drsek hlavním koučem se vším všudy, poprvé v kariéře u ligového týmu. Kvalifikaci na to má, před rokem dostudoval nejvyšší trenérskou licenci UEFA PRO. "Chci nadále spolupracovat s kondičním trenérem Lukášem Stránským, o němž mám vysoké mínění a jsem rád, že jsem ho poznal, a s trenérem gólmanů Tomášem Obermajerem, který zůstává také," řekl nový hlavní kouč.

Když Dukla pět dnů před startem letní přípravy nečekaně odvolala Hynka, byl její první volbou jihlavský Martin Svědík. O jeho příchodu na Julisku se mluvilo už pár hodin po vyhazovu Hynka. Podle informací iSport.cz se Svědík s Duklou brzy dohodl, ale potřeboval se ještě vyvázat ze smlouvy v Jihlavě. Jenže na Vysočině se nechtěli progresivního kouče vzdát. Navzdory sestupu do druhé ligy tým na jaře obdivuhodně zvedl, během čtrnácti zápasů uhrál solidních dvacet bodů.

Slávistický univerzál Jan Sýkora v souboji s Bílovským z Dukly
Slávistický univerzál Jan Sýkora v souboji s Bílovským z Dukly

Když Svědík v pondělí rozjížděl v Jihlavě letní přípravu, na téma Dukla úsečně poznamenal: „Pokud se něco rapidně nezmění, budu pokračovat ve své práci v tomto klubu. Víc bych to nechtěl komentovat.“

Jednání na trase Dejvice–Jihlava se táhla, až úplně vyšuměla. Pak šéfové Dukly vsadili na jistotu, čtyři týdny před startem ligy povýšili Drska. Ten dobře ví, na čem má s hráči pracovat. Celek z Julisky na jaře patřil k nejhorším týmům ligy, zachránil se až ve 28. kole a skončil pouhé dva body od sestupové hrany.

Největší problém? Děravá obrana, Dukla dostala nejvíc gólů ze všech ligových týmů (55). Projevilo se to i na letních změnách: klub po sezoně neprodloužil smlouvy stoperovi Martinu Jiránkovi a krajnímu bekovi Ondřeji Kušnírovi. Zatím jedinou posilou je jednadvacetiletý stoper či levý obránce Martin Chlumecký, jenž v lize dosud neodehrál ani minutu.

Mimochodem, ještě před Svědíkem se spekulovalo o Luboši Kozlovi, jenž by se do Dukly vrátil po dvou letech. Jenže příchod trenéra reprezentační devatenáctky byl navázaný na očekávaný vstup německého investora, což je v tuhle chvíli spíš sci-fi. V zákulisí se mluví o tom, že jednání drhnou a klub tak dál zůstává v rukách miliardáře Petra Pauknera, jenž má v Dukle majoritu od léta 2013.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud