Michal Kvasnica
4. července 2018 • 16:17

Posila pro Evropskou ligu: Pilař odchází z Plzně do Olomouce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na začátku letní přípravy přiznal olomoucký trenér Václav Jílek, že by ještě rád zvedl konkurenci ve svém mužstvu příchodem hráče do ofenzivních pozic. Vytipovanou a vyní už získanou poslou je Václav Pilař, jak už dříve informoval deník Sport. Čtvrtý tým uplynulého ročníku ligy jeho příchod oznámil na svém Twitteru.



29letý středopolař, který nastupoval i za bundesligový Wolfsburg, podepsal dvouletou smlouvu. Kluby se rozhodly nezveřejnit částku, za kterou na Andrův stadion zamířil.

Někdejší český reprezentant splňuje požadavky Sigmy: jedná se o zkušeného fotbalistu, který je schopen zahrát na všech ofenzivních postech, navíc je velmi dobře technicky i rychlostně vybaven. Olomouc je pro brzy 30letého záložníka zajímavou variantou nejen tím, že ji čeká 3. předkolo Evropské ligy, ale i způsobem hry.

Pilař naopak Hanákům přinese další alternativu ke křídelníkům Šimonu Faltovi a Tomáši Zahradníčkovi, kteří měli loni své místo jisté, a na podhrot, kde operoval Jakub Plšek. U posledně jmenovaného, vzhledem k patnáctimilionové klauzuli, navíc stále není jisté jeho setrvání na Andrově stadionu.

"Prioritou pro Vaška bylo jednoznačně zahraničí s tím, že pokud by mu to nevyšlo, tak z českých klubů to bude Sigma Olomouc. Takže se jen čekalo, jestli půjde do zahraničí, nebo k nám. Přejeme mu nyní hlavně, ať mu slouží zdraví, protože o tom, že má fotbalovou kvalitu, nemusíme diskutovat," řekl pro web Sigmy sportovní manažer Ladislav Minář.

Václav Pilař je na odchodu z Plzně
Václav Pilař je na odchodu z Plzně

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud