Michal Koštuřík
21. listopadu 2018 • 09:30

Čínské peníze do Slovácka? Ve hře je kancléř Mynář i spolupráce se Slavií

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen Slavia. Čínské peníze z firmy Sinobo Group by mohly podle důvěryhodných informací Sportu přitéct i do provinčního Slovácka! A to ještě do konce roku. Zaseknutá jednání se opět rozběhla, spolupráce obou klubů by měla být dlouhodobá, a to i na hráčské bázi. Kdo a co za tím je? Úzké vazby hradního kancléře Vratislava Mynáře, rodáka z Osvětiman nedaleko Uherského Hradiště, na slávistického bosse Jaroslava Tvrdíka. Oba mimo jiné spojuje byznys s Čínou.



Oficiálního nic není. Ale kdo se ve fotbalovém zákulisí orientuje, ten o tom slyšel. Kancléř Vratislav Mynář , pravá ruka prezidenta Miloše Zemana , se snaží pomáhat fotbalovému Slovácku. Z regionu pochází, za „jeho“ Osvětimany nastupuje v I. A třídě záložník Veliče Šumulikoski, nový sportovní manažer prvoligového klubu. A přes Mynáře by měly putovat i finance z Číny, které by čtrnáctému celku FORTUNA:LIGY hodně pomohly ke stabilizaci.

Majitelem 1. FC Slovácko zůstává podnikatel Zdeněk Zemek, jemuž hrozí vězení za podvod v oblasti solárních elektráren. Je obžalovaný a čeká ho soud. Spekuluje se o tom, že by od něj mohl koupit klub právě Mynář, s nímž je Zemek v častém kontaktu, či případně čínský investor. Padá i jméno podnikatele a senátora Iva Valenty , šéfa firmy Synot. Zatím se ale nic nemění.

Prioritou je v tuhle chvíli domluva se Sinobo Group (nebo jinou společností z Číny) o sponzorství a kooperace s movitou Slavií. Je dost možné, že už v zimě přijdou z Edenu na Městský stadion Miroslava Valenty někteří méně vytížení borci z Trpišovského soupisky. Určitě by byl zájem o útočníka Murise Mešanoviče, ovšem dohodu komplikuje Bosňanův nezájem prodloužit ve Slavii smlouvu.

„Pár změn uděláme. Záleží, jaké posty bude chtít trenér posílit. Spíš budeme mít zájem o nějaké hostování, abychom se vyvarovali chyb v nákupu hráčů. Možná koupíme jednoho, dva. Další změny budou v létě,“ nastínil manažer Šumulikoski, jenž by rád přivedl do týmu větší jméno.

Chlapa s respektem, který dá mančaft v kabině dohromady a bude mu přirozeně velet i na hřišti. Jenže to má háček. „Je to složité,“ líčí. „Jsme dál od Prahy a hráči jsou na to hákliví. Je to i záležitost financí. Ale budeme je zkoušet přemluvit. Máme tady dobré fanoušky, stadion, trenéra,“ nabízí bonusy angažmá v Uherském Hradišti.

Po příchodu Svědíka je vidět impulz

Á propos, kouč. Martin Svědík se po příchodu z Jihlavy zhurta pustil do práce. Po porážce 0:1 v MOL Cupu v Liberci za tři dny poprvé povede povadlé mužstvo v lize, a to na Baníku.

„Impulz je vidět. Kluci se na tréninku snaží plnit to, co po nich chce trenér. Je to trošku jiný styl. Chce presovat obránce a hrát víc přímočaře. Zatím to jde dobrým směrem. Už v poháru byl vidět posun v defenzivě,“ myslí si sedmatřicetiletý manažer, který je šatně nadále blízko. Vždyť ještě v minulé sezoně hrál nejvyšší soutěž.

Šumulikoski se zapojuje do tréninků a do toho přemýšlí o okysličení kádru. Na Balkán, odkud pochází, se nedívá. „Nyní nebudeme riskovat,“ říká. „Ti hráči si potřebují zvyknout na prostředí, mentalitu. To může trvat i rok, rok a půl. A víte, že v Česku taková trpělivost není. Byl tady Nestorovski, který si ani neškrtl. A teď dává góly v Itálii,“ připomněl krajana, který se právě ve Slovácku neprosadil a hvězdou se stal až v Palermu.

Vyjádření Slovácka k možné změně majitele

„Žádná jednání mezi klubem a subjektem z Číny v tuto chvíli neprobíhají. Majitelem 1.FC Slovácko i nadále zůstává Zdeněk Zemek, který o případném prodeji klubu neuvažuje. Samozřejmě jako každý jiný klub v naší lize se nebráníme vstupu silného obchodního partnera, nicméně v současné době žádná konkrétní nabídka na stole neleží." Tiskový mluvčí 1.FC Slovácko Marek Jurák

Stoch prodlouží smlouvu, Souček zůstane do LM. Slavii v zimě posílí Ševčík, řekl Tvrdík
Video se připravuje ...

Nový vlastník Slavie se představil. Proslavíme klubem Prahu v Číně, řekl Čou Ťin-chuej
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud