Michal Kvasnica
Premium
29. prosince 2018 • 13:48

Olomouc shání stopera. Sní o Štetinovi, proč nevyšel Pokorný a co Jugas?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uroše Radakoviče jsme nahradit nedokázali. Takovou větu si po bídném podzimu řekli v Olomouci, čímž zároveň přiznali, že si v létě na hráčském trhu nepočínali nejlépe. Sázka na své koně nevyšla, Sigma bude na jaře bojovat o záchranu, a tak se nyní na Hané poohlížejí po posile do středu obrany. Podle informací deníku Sport by vedení klubu nejraději přivedlo Lukáše Štetinu ze Sparty. Na radaru čtrnáctého celku ligy je však například i pardubický Martin Šejvl, případně i hráči ze Slavie. Kdo by mohl na jaře působit na Hané?



Ten příběh trvá už od konce června. Tehdy Uroš Radakovič definitivně zamával Hané a vydal se vstříc sparťanské výzvě na Letnou. Reakce Sigmy? Žádný transfer, ale důvěra v odchovance Jana Štěrbu s Janem Kotoučem. Jeden z nich měl utvořit dvojici s Václavem Jemelkou. „Bude to chtít čas, ale jsou to naši plnohodnotní hráči,“ opakoval trenér Václav Jílek.

Úplně se to nepovedlo. Miniduel vyhrál Štěrba, dokonce zaujal přehledem a rozehrávkou, díky které si připsal dvě gólové asistence. Jenže když se přestalo dařit a realizační tým si dělal analýzu inkasovaných branek, byl to právě Štěrba, jehož jméno se skloňovalo nejčastěji. Vrcholem byl duel s Opavou, kdy byl muž s číslem 12 na dresu stažen po půlhodině hry. Pak už se vzadu hrálo na tři.

V tu chvíli bylo jasné, že Olomouc bude potřebovat nového stopera. Paradoxem je, že ho mohla mít už na začátku podzimu. Slavia ji na hostování nabízela Lukáše Pokorného, ale protože je levák (stejně jako Jemelka), z příchodu sešlo. Naprosto stejná situace následně panovala u Slováka Jána Ďurici, jenž byl také k mání. Tentokrát to byla nejen silnější levá noha, ale také pokročilý věk, co rozhodlo, že na Hanou někdejší reprezentant nezamíří. A tak šel do Dukly...

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud