13. ledna 2019 • 15:05

Kováč o Stanciovi: Pořád je hráč Sparty, trénuje velmi dobře. Co posily?

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

I druhý zápas zimní přípravy zvládla úspěšně. Sparta po triumfu nad Českými Budějovicemi (3:1) zdolala v sobotu také německou Chotěbuz. Po gólech Tetteha a Chipcia vyhrála 2:0, asistent kouče Ščasného Radoslav Kováč proto mohl být spokojený. „Splnilo to účel, hráli jsme s kvalitním soupeřem a na výborném terénu,“ podotkl. Co Kováč v rozhovoru pro iSport TV řekl o debutující švédské posile či možném odchodu Nicolae Stancia?



Sparťanští fanoušci na něj byli hodně zvědaví. Švédský ofenzivní záložník David Moberg Karlsson si v Chotěbuzi připsal premiérový start v barvách Letenských. Velkou šanci neproměnil, jinak ale svým výkonem zaujal. „Dva dny netrénoval, protože měl střevní problémy. Tím to pro něj bylo složitější,“ odhalil Kováč, proč čtyřiadvacetiletý fotbalista nezasáhl do strahovského duelu s Budějovicemi.

Podle něj Karlsson stejně jako další zimní posila Matěj Hanousek naznačil své možnosti. „Hany je připravenej a je to vidět. Poctivý, náročný, náběhový hráč. Zatím splňuje to, co po něm chceme,“ pochválil Kováč hráče, který na Letnou zamířil z Jablonce. Může Hanousek vyřešit problém, který Sparta během podzimu měla na krajích hřiště? „Věříme tomu, jinak bychom ho nebrali,“ pousmál se Kováč.

Stanciu trénuje normálně, pořád je hráč Sparty, říká Kováč
Video se připravuje ...

Ten také promluvil o situaci kolem záložníka Nicolae Stancia. Rumunská hvězda pátého celku FORTUNA:LIGY v průběhu zimní přestávky projevila zájem o přestup do Egypta, Sparta však nabídku odmítla. „V kabině se to vyloženě nijak neprobíralo,“ přiblížil Kováč. „Pro nás je podstatné, že s námi trénuje a trénuje velmi dobře,“ dodal.

Je tedy pravděpodobné, že Stanciu odehraje i jarní část sezony v rudém dresu? „Co bude dál, se uvidí. Pro nás je pořád hráč Sparty, trénuje s námi a dělá to, co všichni ostatní,“ prohlásil Kováč. Totéž platí o ghanském útočníkovi Benjaminu Tettehovi. Nejlepší podzimí střelec klubu byl spojovaný s možným odchodem do Galatasary Istanbul, Kováč se tím však nezabývá. „Spekulace neřešíme, to je spíš na vedení. Tetteh je pro nás důležitý hráč.“

Jaký další program Spartu v zimní přípravě čeká? Ve středu se na Strahově utká s Vltavínem, pak zamíří na soustředění do Španělska. Mužstvo kouče Zdeňka Ščasného se tam postupně střetne s maďarským celkem MOL Vidi, čínským Dalianem Yifang a ukrajinským Dynamem Kyjev. „Zaměříme se na taktické věci. Potřebujeme vypilovat výstavbu, presing a styl, jakým chceme hrát,“ uvedl Kováč.

Posila Sparty Karlsson po debutu: Můžeme se přiučit od Švédů. Být pozitivnější a týmovější
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud