Jan Vacek
Premium
15. ledna 2019 • 05:00

Lischkova kariéra v ohrožení. Posilu Sparty trápí srdce, má ještě naději

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nakročil do Sparty, v pouhých jednadvaceti letech měl našlápnuto k zářivé budoucnosti. Nyní se však Davidu Lischkovi sen o velké kariéře rozplývá. Podle informací deníku Sport jsou problémy se srdcem, které odhalila zdravotní prohlídka, vážnější, než se původně předpokládalo. Ve hře je proto i ten nejčernější scénář: předčasný konec kariéry. Definitivně jasno bude v nejbližších dnech, kdy Lischku čekají další vyšetření ve specializovaném institutu IKEM.



Zdálo se to jako hotová věc. Sparta minulé pondělí na svém twitterovém účtu oznámila, že dokončuje příchod jabloneckého dua David Lischka a Matěj Hanousek. Oba hráči se zapojili do zimní přípravy Letenských, ve středu pak nastoupili do prvního přípravného duelu proti Českým Budějovicím (3:1). O několik hodin později však u Lischky nastaly komplikace.

Deník Sport už minulý týden informoval o tom, že talentovaný stoper neprošel lékařskou prohlídkou, která odhalila problémy se srdcem. Ty jsou ovšem vážnějšího rázu. „Klub dostal od lékařů instrukce, aby Lischka okamžitě přerušil tréninkový proces,“ konstatuje zdroj detailně obeznámený s děním v letenském klubu.

O co konkrétně jde? Zdroje Sportu se shodují na tom, že má vytáhlý obránce problémy s nedomykavostí srdeční chlopně. Pokud by se diagnóza potvrdila i během dalších 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud