Michal Kvasnica
17. ledna 2019 • 17:55

Baník: tři zápasy, tři výhry. Ale ještě někdo dorazí, přiznal Hrubý

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebýt naplánovaného soustředění v Turecku, zahráli by si fotbalisté Baníku v rámci zimní Tipsport ligy atraktivní Final Four, poprvé v historii hrané na Maltě. Ostravští totiž tradiční turnaj opanovali, na umělé trávě v Orlové porazili Prostějov (2:0), Poprad (3:2) a ve čtvrteční derniéře i Prešov (2:1), a jakožto celkového vítěze základní části by je čekal zajímavý zájezd. Na to si však budou muset rok počkat. „Všichni do toho dali všechno, jsem rád, že to nikdo nevypustil,“ chválil záložník Robert Hrubý.



Slezané si díky 9 bodům zajistili prvenství a pro příští ročník účast ve Final Four, byť ani jedno utkání se neobešlo bez problémů. Drhla efektivita, v defenzivě se sem tam objevily skulinky kvůli laxnosti a nervy fanouškům svou rozehrávkou párkrát pocuchal i náhradní brankář Viktor Budinský.

„Všechny tyhle zápasy v přípravě jsou náročné, protože se hodně trénuje. Ale zvládli jsme to, všechny tři jsme vyhráli, takže panuje spokojenost,“ hodnotil Hrubý.

Baník potrápili zejména slovenští druholigisté, nejdříve Poprad, který se v minulém týdnu nevzdal ani za nepříznivého stavu 0:3 a na konec do poslední minuty bojoval o remízu. A poté i Prešov, který plichtu držel až do samého závěru, než Ostravě nezajistil výhru tvrdou hlavičkou Jakub Šašinka. „Slovenští kluci byli houževnatí, musím je pochválit,“ uznal Hrubý kvalitu soupeře, v jehož sestavě se objevilo několik dorostenců.

Trenér Baníku Ostrava Bohumil Páník v utkání Tipsport ligy proti Prostějovu
Trenér Baníku Ostrava Bohumil Páník v utkání Tipsport ligy proti Prostějovu

Nikdo se během náročných duelů na zmrzlém povrchu nezranil, a tak už myšlenky směřují na nedělní odlet do Antalye. „Hodně už se těšíme na přírodní trávu, v Turecku se nám to splní. Akorát doufám, že tam nebude pršet. Koukali jsme na počasí a zatím je tam pěkně hnusně, tak snad se to zlepší.“

Je možné, že nějaká nová tvář doplní Baník právě až na pobytu v zahraničí. Trenér Bohumil Páník přiznal, že klub stále intenzivně jedná o možných posilách. „Myslíme si, že určitě ještě někdo dorazí. Ale nijak extra to neprobíráme,“ potvrdil i Hrubý. „A vůbec nevíme, o koho má jít,“ dodal.

Konkrétní nebyl ani kouč, nicméně podle informací deníku Sport je příchod Vukadina Vukadinoviče či Rudolfa Reitera aktuálně velmi nepravděpodobný, uvízl na mrtvém bodě. Třetí tým FORTUNA:LIGY má naopak zájem o Golgola Mebrahtu ze Sparty. 28letého útočníka, jenž na podzim v lize odehrál 177 minut, však lanaří i Bohemians a Dukla.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud