Jan Malý
14. února 2019 • 10:00

Ikaunieks byl žádané zboží, v Jablonci se ale nechytil. Chce ho Boleslav

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladá Boleslav nespí a stále pracuje na vylepšení svého kádru. Podle informací deníku Sport se zajímá o útočníka Dávise Ikauniekse z Jablonce, řeší se možný přestup nebo případné hostování lotyšského reprezentanta ve středočeském klubu. Ikaunieks za sebou nemá vydařený podzim, příliš si nezahrál.



Angažmá v Jablonci lotyšskému útočníkovi Dávisi Ikaunieksovi nevychází. V létě přestupoval do severočeského klubu s velkou pompou, ale střeleckou fazonu z Jihlavy si tam nepřenesl. Nyní se řeší jeho možný odchod.

O Ikauniekse se zajímá Mladá Boleslav, která by ještě ráda rozšířila své ofenzivní možnosti. Kluby mezi sebou jednají, ve hře je hostování i přestup. Případná transferová částka se má pohybovat okolo deseti milionů korun, o její výši se také licituje.

Lotyšský reprezentant byl v létě žádaným hráčem. Za Jihlavu, která nakonec spadla do druhé ligy, nastřílel v minulé sezoně v české nejvyšší soutěži deset gólů a stal se nejlepším cizincem ligy. Chtěly ho přední české kluby, nakonec ho za patnáct milionů korun koupil Jablonec.

Jablonec - Sparta: Dobrý útok Severočechů, ale Ikaunieks nestřílel přesněji
Video se připravuje ...

Na podzim se ale Ikaunieks v konkurenci jabloneckých forvardů Martina Doležala a Jana Chramosty příliš neprosazoval. V lize naskočil do jedenácti utkání, ale v základní sestavě se objevil jen dvakrát. V Evropské lize se dostal na hřiště dvakrát coby střídající hráč, jednou hrál v MOL Cupu. Nevstřelil ani jednu branku, v lize zaznamenal jednu asistenci.

Pětadvacetiletý Lotyš by se změně prostředí nebránil, navíc z působení v Jihlavě se zná s boleslavským sportovním ředitelem Josefem Jinochem. Aktuálně jedenáctý celek FORTUNA:LIGY by rád na pozici útočníka posílil. Jeho hlavní ofenzivní silou je samozřejmě ruský kanón Nikolaj Komličenko, který jasně vede tabulku střelců s devatenácti brankami. Jinak však Středočeši klasického útočníka nemají. Ikaunieks by byl alternativou za Komličenka, případně by mohli hrát oba.

Čas na doladění případného přesunu Ikauniekse do klubu z města automobilů je do příštího pátku 22. února. V tento den v Česku končí přestupové období. V zimním termínu měl o šikovného Lotyše zájem už například polský celek Slask Wroclaw, kde momentálně trénuje český trenér Vítězslav Lavička. Transfer ale nakonec nedopadl.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud