Jakub Dvořák
18. května 2019 • 14:09

O oporu Teplic je zájem. Horu láká Jablonec, Boleslav i zahraničí

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šesti nepotřebných hráčů už se v Teplicích po nevydařeném závěru sezony zbavili. Nyní však mohou přijít o dalšího, pro severočeský klub o klíčovou postavu. Životní sezonou si o lepší angažmá řekl záložník Jakub Hora (28). A zájemci se hlásí. Podle informací Sportu se o produktivního křídelníka zajímají Jablonec a Mladá Boleslav, vyloučený není ani odchod do zahraničí. Vše však zatím končí na finančních požadavcích Teplic.



Jedenáct vstřelených branek a dvě asistence. Takto plodnou sezonu dosud odchovanec Mostu v nejvyšší tuzemské soutěži nezažil. „Byla opravdu povedená,“ kýval hlavou Jakub Hora po posledním utkání v ročníku 2018/19. I to bylo v jeho režii. Asistencí se v Mladé Boleslavi podílel na jediné teplické trefě a sám pak mohl rozhodnout, když střelou z 25 metrů napálil břevno.

Není divu, že na trhu vznikla po osmadvacetiletém záložníkovi poptávka. Zálusk si na Horu podle informací Sportu dělá jablonecký šéf Miroslav Pelta, který bude v létě po exodu několika hráčů ze základní sestavy skládat nové mužstvo. A situaci monitoruje i ambiciózní Mladá Boleslav, která bojuje o účast v Evropské lize.

Vše ale zatím brzdí teplické nároky. Hora rozhodně nepatří v kádru „sklářů“ mezi řadové hráče. V očích vedení se jedná o oporu, na které by rádo dál stavělo. I od toho se odvíjí požadovaná suma. Zdroje Sportu se shodují, že by Teplice byly ochotné začít jednat, pokud někdo položí na stůl částku mírně nad hranicí 500 tisíc eur (cca 15 milionů korun). A to se zatím zdá Jablonci i Boleslavi příliš.

Vyloučený však není ani případný odchod do zahraničí. Horovi bylo v únoru 28 let a na případné první angažmá v cizině má nejvyšší čas. Nahrává tomu i fakt, že ho během jara jezdili do Teplic sledovat zástupci klubů z Belgie, Nizozemska či Polska.

Sám hráč by se cizině nebránil. „Pokud přijde nějaká dobrá nabídka, která uspokojí mě i klub, tak bych si rád zkusil nějaké lepší angažmá. Třeba v cizině. Neříkám, že v Teplicích nejsem spokojený, ale když to bude něco venku, bude to pro mě nová šance. Na život, na jazyk i na fotbal. Rád bych to vyzkoušel,“ prohlásil Hora po remíze 1:1 v Boleslavi.

"Jsem zásadně proti, aby v ČR odcházel někam do podobných regionálních týmů jako jsou Teplice, jedině kdyby přišla nabídka z velké trojky, ale hlavně jsem s Kubou mluvil a na základě naší rozmlouvy s ním počítám pro příští sezónu," uvedl o Horově případném odchodu trenér Stanislav Hejkal na pátečním setkání s fanoušky.

„V tuto chvíli na Jakuba Horu neevidujeme žádnou nabídku. Pokud by nějaká dorazila a splňovala představy našeho klubu, budeme o ní jednat,“ reagoval v pátek šéf marketingu a PR Martin Kovařík.

Jednání však může značně ulehčit i způsob, jakým se Severočeši rozloučili v nadstavbové části se sezonou. Reakce hráčů, kterým vedení zkrouhlo dovolenou a napařilo pokuty za domácí blamáž 0:8 s Boleslaví, není zrovna dvakrát pozitivní.

JAKUB HORA V SEZONĚ 2018/19

 Zápasy  31
 Minuty  2599 
 Góly  11
 Asistence  2

 

Vše o Teplicích čtěte ZDE>>>

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Teplice 1:1. Středočeši si v klidu pohlídali postup
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud