Jakub Dvořák
20. června 2019 • 14:30

Teplice odmítly 10,5 milionu. Chtěl jsem do Jablonce, mrzí Horu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl životní sezonu. Svými góly táhl Teplice. Pokud by záložník Jakub Hora odešel, nebylo by to překvapení. Podle informací iSport.cz se zajímavou nabídkou přispěchal Jablonec. Šéf Miroslav Pelta měl o Horu velký zájem a chtěl jej vykoupit za částku 10,5 milionu. Jenže vedení „Sklářů“ vyslalo do éteru jasný signál: nejlepšího hráče nepustíme!



Jedenáct vstřelených branek a dvě asistence. Takto plodnou sezonu dosud odchovanec Mostu v nejvyšší tuzemské soutěži nezažil. „Byla opravdu povedená,“ kýval hlavou Jakub Hora po posledním utkání v ročníku 2018/19.

Není divu, že na trhu vznikla po osmadvacetiletém záložníkovi poptávka. Zálusk si na Horu dělala jak Mladá Boleslav, tak i Jablonec. Právě Severočeši podle zdroje blízkého klubu jako jediní přišli za „Skláři“ s nabídkou, konkrétně měli nabízet 10,5 milionu korun. Po jejím zvážení došli Tepličtí k závěru, že Horu neuvolní.

A to i přes velké Horovo přání nabídku přijmout. „Mrzí mě to, chtěl jsem se posunout v kariéře, hrát Evropskou ligu a bojovat o top 5 v české lize. Chtěl bych tuto výzvu přijmout a zkusit to,“ vyjádřil se pro iSport.cz zklamaný hráč.

Trenér Stanislav Hejkal před několika týdny o Horově odchodu na setkání uvedl, že nevidí smysl, proč by měl posilovat jiný český klub.

„Jsem zásadně proti, aby v ČR odcházel někam do podobných regionálních týmů, jako jsou Teplice, jedině kdyby přišla nabídka z velké trojky, ale hlavně jsem s Kubou mluvil a na základě naší rozmluvy s ním počítám pro příští sezónu," uvedl na setkání s fanoušky.

Nyní jeho slova potvrdilo i teplické vedení.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud