Premium
27. července 2019 • 05:00

Kozák, střelec na čekané. Proč si Sparta cení útočníka bez gólů?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdyby proměnil polovinu svých šancí, byl by aktuálně nejlepším ligovým střelcem a Sparta by dost pravděpodobně zůstávala bodově stoprocentní. Nic z toho se ovšem neděje, útočník Libor Kozák totiž v úvodu sezony zahazuje jednu tutovku za druhou. Zatímco se na jeho adresu začínají ozývat první kritické hlasy, na Spartě jsou podle iSport Premium s přínosem vytáhlého hrota nadmíru spokojení. Kozákův vklad totiž zdaleka neodráží pouze efektivita v zakončení.



Přišel do Sparty, aby dával góly. O tom není debat. A je určitě problém, když se to Liboru Kozákovi zatím nedaří. Tím spíš, že v prvním kole proti Slovácku mohl udeřit dvakrát, o týden později by s přesnější koncovkou slavil proti Jablonci hattrick už během prvního poločasu. Místo toho však má kolonku vstřelených branek temně prázdnou. Zatím nerozsvítil jediný zásah.

„Musí dát první gól, tím to celé odšpuntuje. Myslím, že je to otázka jednoho dvou zápasů, než se rozstřílí,“ prohlásil po střetu se Severočechy hlavní trenér Letenských Václav Jílek.

Na vytáhlém útočníkovi visí enormní pozornost už z toho pohledu, že při zdravotních problémech Martina Frýdka a Costy plní roli kapitána. Tím se tlak ještě prohlubuje, od Kozáka se zkrátka očekává hodně. Aby ne, rodák z Brumova je někdejším nejlepším střelcem Evropské ligy. „Kozák se dosud nechytil, očekávání nenaplňuje. Co všechno už spálil... Hroťáci jsou na hřišti, aby pálili. Jenže to se jim nedařilo ani v přípravě,“ upozorňuje expert deníku Sport Miroslav Koubek.

Ano, útočníci jsou primárně hodnoceni podle střelecké potence. Z tohoto pohledu je zatím Kozákův přínos silně nedostatečný. „Kdyby dal ve dvou zápasech své vyložené šance, měl by dneska už pět gólů. Je vidět, že moc chce, a kolikrát je to na škodu. V Liberci tyhle situace proměňoval. Je kapitán, je na něho tlak, možná by měl trochu zvolnit a pak mu to tam začne padat,“ míní expert deníku Sport Martin Jiránek.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud