6. srpna 2019 • 16:15

Pět tváří má jména. Policie identifikuje výtržníky ze Slavie, hrozí jim dva roky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Policie po zveřejnění fotografií zná totožnost zatím pěti mužů, kteří použili pyrotechniku na fotbalovém stadionu v Edenu. Záběry desítky lidí, kteří podle vyšetřovatelů ohrožovali pyrotechnikou ostatní diváky, zveřejnila policie v pondělí. Ještě tentýž den odpoledne se jeden muž sám přihlásil na policejní služebnu. Dnes to sdělila policejní mluvčí Eva Kropáčová.



Pyrotechniku na stadionu použilo 28. července v závěru duelu 3. ligového kola mezi Slavií a Olomoucí několik slávistických fanoušků. „Z kamerových záznamů je zřejmé, že celkem deset mužů na tribuně Jih v sektoru domácích použilo pyrotechniku, a to tím způsobem, že ji zapálili a následně ji házeli do vedlejšího sektoru hostí,“ uvedla Kropáčová.

Výtržníci tím ohrozili návštěvníky v sektoru hostů, i ve svém vlastním. Na tribunách přitom zápasu přihlíželi i rodiče s malými dětmi. "V okamžiku zapálení světlic vznikla v tomto sektoru panika a lidé se z místa snažili dostat co nejrychleji pryč," popsala policejní mluvčí. Dodala, že jen díky tomu, že nebyl sektor plně obsazen, našla většina z diváků poměrně rychlou únikovou cestu.

Kvůli použití pyrotechniky bude mít Slavia pro utkání s Libercem zcela uzavřený stadion
Kvůli použití pyrotechniky bude mít Slavia pro utkání s Libercem zcela uzavřený stadion

Kriminalisté už v případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu výtržnictví. Pachatelům hrozí dvouletý trest.

Kvůli počínání části fanoušků při utkání s Olomoucí už dostala Slavia od disciplinární komise trest uzavření celého stadionu v Edenu na příští ligový zápas s Libercem. Slavia po incidentu přijala nový návštěvní řád, který umožní udělit při vážných prohřešcích doživotní zákaz vstupu do Edenu.

„Ti ‚frajeři,‘ co si hodili, to budou mít hodně drahé. Škoda půjde do milionů a klub ji bude vymáhat. A jsem si jist, že je policie a bezpečnost klubu dříve nebo později dostane,“ napsal na twitteru Jaroslav Tvrdík.

Vše o Slavii čtěte ZDE›››

  

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud