22. listopadu 2019 • 10:42

Klokanům vadí boss! Fanoušci Bohemians chtějí odchod ředitele

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Ďolíčku to bublá jako v papiňáku. Skalní fanoušci Bohemians volají po odchodu ředitele klubu Darka Jakubowicze. První protesty začaly už zkraje října a postupně nabírají na síle. Velké části zelenobílého národa na šéfovi „klokanů“ vadí údajná nekompetentnost i to, že před víc než čtyřmi lety přišel jen jako dočasné řešení. Jakubowicz dlouho mlčel, promluvil až pro deník Sport: „Dveře mojí kanceláře jsou otevřené všem, ale zatím mě o schůzku nikdo nežádal.“



Ze zdi v rohu kotle pro nejvášnivější fanoušky Bohemians shlíží namalovaná tvář Lukáše Přibyla. Na někdejšího ředitele vršovického klubu, jenž před sedmi lety nečekaně zemřel, se v Ďolíčku s nostalgií vzpomíná dodnes. Jeden z Přibylových nástupců tak populární není, Darek Jakubowicz je nejen pro ultras Bohemians Panem Nechtěným. Stejně jako extrenér Martin Hašek: když v říjnu po sérii šedivých výsledků dostal výpověď, fanoušci se zaměřili právě na Jakubowicze.

„Jedna změna nestačí!“ vzkázal kotel na transparentu prvního listopadu těsně před výkopem zápasu se Slováckem. Ve vzduchu se rozpouštěly zelené a bílé dýmovnice odkazující na klubové barvy.

„Transparenty proti mé osobě mě samozřejmě netěší a vnímám je citlivě, nicméně já se přímo zodpovídám představenstvu a akcionářům,“ napsal Jakubowicz deníku Sport. „Autoři transparentů mají možnost se mnou situaci řešit z očí do očí. Nikdo ale bohužel o schůzku zatím nežádal.“

Daniel Krch z Bohemians v obklopení boleslavských fotbalistů
Daniel Krch z Bohemians v obklopení boleslavských fotbalistů

Jakubowicz je ředitelem Bohemians od září 2015, kdy vystřídal Ladislava Valáška. Vláda syna Dariusze Jakubowicze, majitele hlavního sponzora a předsedy představenstva Bohemians, měla být podle jeho vlastních slov jen dočasná, ale trvá dodnes. Ještě pro ilustraci pohled do klubové výroční zprávy: Jakubowicz junior drží něco přes 51 procent akcií Bohemians, což vyvrací obecnou představu, že majoritu má jeho otec.

„Nechceme, aby Bohemka byla brána jako otloukánek ligy. Chceme kompetentního ředitele, který bude tváří klubu, bude udávat jasný směr, bude mít respekt jak mezi fanoušky, tak mezi funkcionáři ostatních klubů i na svazu a který bude klub opravdu řídit,“ píše se na facebookové stránce Sektoru 1905, který zastřešuje aktivity fanoušků Bohemians. „´Dočasný´ ředitel toto nesplňuje, a proto vzkazujeme: Čtyři roky stačí, tatínku!“ Stejný apel se objevil i v zelenobílém sektoru během posledního zápasu v Mladé Boleslavi.

Bohemians jsou až dvanáctí, od barážového pásma je dělí jen tři body. Kromě výsledků budí rozpaky i jeden detail ze současné komunikační strategie klubu: z diskusního fóra na webových stránkách zmizela sekce Ptejte se vedení. Fanoušci tam průběžně psali svoje dotazy a jednou za čas jim někdo shora odpověděl.

Dá se čekat, že protesty budou pokračovat i v sobotu, Bohemians hrají doma s Příbramí. Detaily fanoušci ladí; podle informací Sportu možná budou reagovat i na plány ministra vnitra Jana Hamáčka, jenž na pondělním jednání vlády prosadil zpřísnění trestů za používání pyrotechniky na stadionech.

Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

Darek Jakubowicz, ředitel Bohemians 1905: Řešme to z očí do očí
„Situaci osobně vnímám tak, že část fanoušků vidí problém v tom, že jsem mladý, nezkušený a bez ostrých loktů. Zřejmě by si přáli ředitele s vlivem na rozhodčí a fotbalového šíbra. Zejména poté, co předseda svazu nepřímo osočil kluby ze zaměstnávání člověka ´na rozhodčí´. Jako rodina jsme vstupovali do Bohemians s hodnotami, které nikdy nebudeme porušovat a za kterými si stojíme. Nikdo takový v našem klubu není a nebude. Klub je jako společnost ekonomicky stabilní. Transparenty proti mé osobě mě samozřejmě netěší a vnímám je citlivě, nicméně já se přímo zodpovídám představenstvu a akcionářům. V mé kanceláři jsou dveře otevřené všem lidem, kteří to s Bohemkou myslí dobře. Autoři transparentů mají možnost se mnou situaci řešit z očí do očí. Nikdo ale bohužel o schůzku zatím nežádal.“

Mladá Boleslav - Bohemians: Klíma dostal do hlavy, hrál dál s otřesem mozku
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Bohemians 2:1. Domácí zabrali po přestávce a jsou třetí
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Bohemians - Slovácko 0:0. Bojovný duel nenašel vítěze
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Neplatícím uživatelům se videa zpřístupní následující den.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud