Jan Vacek
1. února 2020 • 04:40

Pelta na stráži i spojení Kangy s Dočkalem. Co ukázala příprava Sparty?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
  • Na přípravný zápas Sparty ve Španělsku dohlížel i Miroslav PeltaNa přípravný zápas Sparty ve Španělsku dohlížel i Miroslav PeltaFOTO: koláž iSport.cz

    Krásné počasí. Slunečno, azurová obloha, teplota na dvaceti stupních. Perfektně zastřižený pažit. K tomu kompaktní a směrem dopředu velmi zajímavý výkon. Ovšem taky vagón neproměněných šancí a porážka 1:2 s norským vicemistrem Bodo/Glimt. Včerejší přípravný duel Sparty dokonale splňoval definici rozporuplna. Co všechno předposlední test Letenských ukázal?

  • „Špion“ Pelta

    Zbývala půlhodina do výkopu, když se z jednoho z aut na parkovišti vyloupla známá postava. Miroslav Pelta. V ležérním modrém triku napůl zastrčeném v kalhotách si to společně se svým advokátem Bronislavem Šerákem namířil rovnou k letenskému táboru. „Tak jsem vás přijel zkontrolovat,“ zahalasil rozšafně směrem ke sportovnímu řediteli Sparty Tomáši Rosickému a spiklenecky mrkl. Co viděl? Solidní výkon konkurenta, ale taky jeho porážku.

    Miroslav Pelta se přijel podívat na utkání SpartyFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Kanga, Dočkal a Trávník? Síla

    Sparta měla především v prvním poločase herně jasně navrch. Hlavní důvod? Součinnost tria Guélor Kanga, Bořek Dočkal a Michal Trávník. Tihle tři drželi Letenským kontrolu nad duelem, byli často na míči, efektně i účelně kombinovali. Po Dočkalově centru skóroval Ladislav Krejčí, jen díky mizerné koncovce z jejich kooperace nepadlo víc gólů. „Spolupráce byla dobrá. Co se týče kompaktnosti, ladilo to i s Benjim Tettehem a podporou krajních obránců. Tihle kluci mají sílu na balonu, přehled ve hře,“ ocenil asistent trenéra Jiří Saňák.

    Trávník po další prohře: Ve středu pole nám to fungovalo dobře
    Video se připravuje ...

  • Vindheim drží laťku

    Velmi dobře vypadal už v pražských přípravných zápasech. Andreas Vindheim si ale výbornou formu přivezl i na soustředění do Španělska. Proti norskému soupeři opět kmital po pravé straně hřiště, náběhy si neustále říkal o balon. Do šestnáctky poslal několik ostrých centrů, zároveň si ale zvládal plnit i obranné povinnosti. Potvrdil, že je poprvé od letního příchodu v optimální fyzické kondici. Sparta v něm může najít po delší době silnou a stabilní alternativu na pravém beku.

    Andreas Vindheim se zabydluje na pravém kraji sparťanské obranyFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Festival zahozených šancí

    Jen si to spočítejme. Zahozená penalta Guélora Kangy, tyč nastřelená Benjaminem Tettehem, břevno zase Ladislavem Krejčím. K tomu další tutovka ghanského útočníka, který se neprosadil z vyložené pozice. To máme čtyři góly, které měla Sparta v duelu s Bodo/Glimt vstřelit. Dala ovšem pouze jeden, navíc z ještě úplně jiné akce. Dva týdny před ostrým startem jara tak musí trenér Václav Jílek a jeho kolegové řešit nečekanou obtíž s koncovkou. Na podzim při tom byla produktivita něčím, co slavný klub trápilo možná nejméně ze všeho.

    Guélor Kanga neproměnil penaltuFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Štetina opět v akci

    Fanoušci Sparty si mohli hlavu ukroutit, když se dozvěděli, že i do předposledního přípravného duelu zasáhne coby člen základní sestavy Lukáš Štetina. Na podzim opakovaně chybující stoper navzdory veškerým předpokladům zůstává v kádru Letenských, s ohledem na personální složení zadních řad je navíc momentálně jediným pravonohým středním obráncem, kterého mají trenéři k dispozici. I proto dostává minutáž, v jakou možná ani on sám ještě na začátku ledna nevěřil.

    Blížíme se našim představám, míní i přes prohru Saňák
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud