3. června 2020 • 04:50

Co ukázala výhra Slavie? Bez šetření, zase žolík Musa a Stanciu už je blíž

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
  • Petar Musa měl ohromnou radost, když vstřelil gól do sítě PříbramiPetar Musa měl ohromnou radost, když vstřelil gól do sítě PříbramiFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Po pětigólové nadílce Jablonci přišlo výrazně chudší menu. To nejdůležitější ovšem Slavia zvládla. Na hřišti poslední Příbrami vyhrála 1:0 a zase se o kousek přiblížila obhajobě titulu. Minimálně do středečního večera má na druhou Plzeň jedenáctibodový náskok. A právě Viktoria bude v neděli dalším soupeřem mužstva kouče Jindřicha Trpišovského. Co duel u Litavky ze slávistického pohledu před očekávaným šlágrem FORTUNA:LIGY ukázal?

  • Žádné šetření

    Nechat opory na půdě posledního celku tabulky odpočívat? V nabitém programu se to nabízelo. Tím spíš, když trio Nicolae Stanciu, Vladimír Coufal a Ondřej Kúdela mělo na kontě tři žluté karty. Případná čtvrtá by pro neděli znamenala stopku.

    Trenér Trpišovský ale žádného hráče ze základu nešetřil, naopak nasadil nejsilnější možné složení. Jedinou změnou proti utkání s Jabloncem tak byla absence Tomáše Holeše, kterého ve středu zálohy nahradil Ibrahim Traoré. Zvolená sestava se nakonec vyplatila – Slavia má důležité tři body a nikdo se jí nevykartoval. „Nemyslel jsem na to, může to být akorát na škodu,“ prohodil po utkání Coufal, jeden z ohrožených, s tím, že něco podobného se mu vymstilo v utkání proti Seville.

    Coufal na risk karty nemyslel a chválil sudího. Ukázal květinu pro štěstí
    Video se připravuje ...

  • Střed potřetí jinak

    Ve středu hřiště se slávisté točí, trojice záložníků hrála potřetí za sebou v jiném složení. V Boleslavi před týdnem začalo trio Traoré-Stanciu-Holeš, proti Jablonci pak Traorého nahradil Takács. A protože ze souboje se Severočechy si Holeš odnesl lehké zranění, v Příbrami se do základu vrátil zase Traoré. 

    Výkon středového tria tentokrát nebyl tak výrazný, nejaktivněji působil Stanciu. Slávisté se ale proti houževnáté příbramské defenzivě dlouho nemohli prosadit.

    Příbram - Slavia: Stanciu odstaven Soldátem ve vápně, penalta se ale nepíská
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Kolář posunul rekord

    V minulém kole rekord překonal, teď ho ještě vylepšil. Ondřej Kolář znovu nedostal gól a připsal si už devatenácté čisté konto v sezoně. V Příbrami moc práce neměl, domácí zahrozili jen několika závary a nepřesně vyřešenými brejky.

    Pětadvacetiletý gólman spoluhráčům jako obvykle hodně pomáhal v rozehrávce. A drží si unikátní bilanci. Slavia za celou sezonu dostala jen osm (!) branek, jednu z nich navíc v Opavě inkasoval jeho parťák Přemysl Kovář.

    Trpišovský chválil Příbram: Poklona, udělali nám zápas těžký
    Video se připravuje ...

  • Stanciu už je blíž

    Ve Spartě se z přímých kopů krásně trefil třikrát, jako hráč Slavie na první přesnou trefu ze standardní situace pořád čeká. „Přímáky jsou zklamání, čekal jsem vyšší úspěšnost,“ řekl o Nicolae Stanciovi před časem i kouč Trpišovský.

    Na tréninku přitom prý pálí neomylně, v zápasech ale pokusy rumunského záložníka končí ve zdi nebo hodně mimo. V Příbrami Stanciu dostal další příležitost. A zhruba z pětadvaceti metrů se trefil náramně. Míč přelétl domácí obrannou hradbu, jenže jej zastavila spojnice tyče. Stanciu tak na slávistický gól z přímého kopu čeká dál, teď už však chyběl jen kousek… Dočká se třeba hned příště?

    Příbram - Slavia: Stanciův lahůdkový přímák skončil na spojnici!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Zase žolík Musa

    Pomyslný souboj o post sešívané útočné jedničky po koronavirové pauze vyhrál Stanislav Tecl, který naskočil v základu potřetí za sebou. Petar Musa opět čekal na šanci mezi náhradníky.

    Ta přišla v osmašedesáté minutě, kdy chorvatský forvard za stavu 0:0 nahradil Ladislava Takácse. A chvíli poté splnil hlavní úkol, s kterým na hřiště přišel. Míč se k němu dostal po souboji Zimy s Dramém a Musa nekompromisním volejem překonal dobře chytajícího mladíka Melichara. Důležité vítězství zařídil svým desátým gólem v sezoně, roli střídajícího žolíka už podobně skvěle zvládl i v derby proti Spartě (1:1).

    Příbram - Slavia: Musa prorazil beton! 1:0 pro sešívané, pomohl Zima rukou?
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud