Adam Nenadál
30. června 2020 • 11:55

Baroš s Baníkem na straně slepic! Natočili tohle video proti klecím

Vstoupit do diskuse
17
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Peklo klecových chovů může skončit i díky vám“ – to je hlavní poselství videa, které Baník vypustil na své sociální sítě. Ostravský klub se tak připojil k aktivitě spolku OBRAZ - Obránci zvířat, který se snaží upozornit na špatné životní podmínky slepic v klecových chovech. „Pohyb je pro mě přirozená věc. Neumím si představit, že by mi někdo zakázal se na hřišti volně rozběhnout. Myslím, že by to mělo být pro všechny stejné: jak pro zvířata, tak pro lidi,“ prohlásil útočník Baníku Roman Potočný. O možném zákazu klecových chovů budou příští týden rozhodovat poslanci.



Jak by se fotbalisté cítili na stísněném prostoru bez možnosti pohybu? Asi jako slepice, namačkané jedna a druhou. Milan Baroš a spol. si to vyzkoušeli ve videu, kterým protestují proti klecovým chovům. Dvě branky sražené k sobě vytvoří hráčům Baníku nepříjemné vězení bez možnosti úniku, z něhož je vysvobodí až fanoušci. Situace napodobuje běžný obrázek z klecových chovů, kde se slepice nemohou proběhnout, ani si popoletět.

Útočník Baníku Ondřej Šašinka ve videu proti klecovému chovu slepic
Útočník Baníku Ondřej Šašinka ve videu proti klecovému chovu slepic

„Žijeme v době, v níž je zvlášť důležité nezapomínat na lidskost. A za tu považuji i vztah ke zvířatům a odmítání lhostejnosti k bídným podmínkám, v nichž konkrétně právě slepice chované v klecích žijí,“ říká majitel Baníku Václav Brabec.

„Málokteré téma v poslední době získalo tak silnou podporu veřejnosti jako zákaz klecových chovů slepic. Podle nejnovějšího průzkumu je pro zákaz téměř 80 % Čechů a jsou to lidé ze všech koutů republiky,“ chválí iniciativu Baníku předseda spolku OBRAZ – Obránci zvířat Marek Voršilka. Ten v souvislosti s nadcházejícím hlasováním vyzývá veřejnost, aby přes web www.vyzvaposlancum.cz oslovila poslance a žádala je o hlas pro zákaz klecových chovů.

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

SESTŘIH: Liberec - Baník 2:1. Slovan se na finále poháru naladil zaslouženou výhrou
Video se připravuje ...

Ostré lokty Milana Baroše: pocítil je nejen sparťan Štetina
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
17

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud