Premium
2. července 2020 • 13:50

Starosti v Budějovicích. Konec legend, Schranz za nula. Co hosté ze Sparty?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po hodech přichází... Zatím ne půst, ale starosti. Budějovické Dynamo má za sebou jednu z historických sezon, nováček se senzačně proháčkoval až do ligové skupiny o Evropu. Jenže teď musí počítat ztráty: odešlo sedm jmen včetně exreprezentačního stopera Tomáše Sivoka, jenž skončil s fotbalem. Do kanceláře se přesunul Ivo Táborský, jisté pokračování na jihu nemá ani brankář číslo jedna Jaroslav Drobný. V zamčené části článku najdete přehled končících hráčů i možnou budoucnost hráčů na hostování ze Sparty, Plzně a Baníku.



Vybavíte si poslední díl původní Nemocnice na kraji města? Ředitel špitálu si pozve na kobereček primáře ortopedie, jemuž se rozsypalo oddělení pod rukama, a zeptá se ho, jestli umí odečítat. Primář se trochu nervózně usměje a řekne: „Malá čísla snad ano.“

Ve fotbalových Budějovicích už nejde o malá čísla. Po pohádkové sezoně se s Dynamem rozloučilo sedm hráčů, což je dobrá třetina soupisky. Trenéra Davida Horejše může děsit, že to nemusí být všechno, další odchody můžou následovat.

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč za první měsíc + zdarma vstup do saunového světa >>>

Která ztráta je nejbolavější? Konec kariéry někdejšího kapitána národního týmu Tomáše Sivoka? Odchod nejlepšího střelce Ivana Schranze do Jablonce? Nebo vypršení hostování čtyř mladých záložníků? Aby to nezapadlo: s fotbalem v pětatřiceti skončil i oblíbenec budějovických fanoušků, útočník Ivo Táborský. Včera si poprvé vyzkoušel novou kancelář manažera áčka, kterou má přímo naproti budějovickému šéfovi Martinu Vozábalovi.

Potenciálních odchodů je víc, dá se začít hned u brankářů. Čtyřicetiletý veterán Jaroslav Drobný, jenž se Sivokem na podzim pomohl vytáhnout Dynamo z posledního místa v lize, se může vrátit do Německa, kde si udělal jméno na pěti bundesligových štacích. Časté spekulace z poslední doby, že by mohl začít trénovat brankáře v akademii Bayernu Mnichov, včera vyvrátil sám Drobný i jeho agentura Sport Invest.

„Je to na Jardovi. Vím, že jedná v Německu, vím i přesně s kým. My mu taky dali nabídku, takže záleží, jak se rozhodne. Věřím, že se dohodnout můžeme,“ nevzdává se Vozábal.

I sedmatřicetiletý Drobného náhradník Zdeněk Křížek může tréninkovou soupravu brzy nosit už jako kouč. „Už má věk – je to podobné jako u Drobase – záleží, jak to sám vidí. Má nabídku na trenéra akademie,“ prozrazuje Vozábal.

Teď se musí soustředit na kompenzování vlny odchodů

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud