Jan Vacek
6. srpna 2020 • 14:29

Další sparťan za Kangou? Agent potvrdil zájem CZ Bělehrad o Plavšiče

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Jeden hráč už se na trase Sparta - Crvena Zvezda Bělehrad tohle léto přesunul, brzy by ho mohl následovat další. Elitní srbský klub má totiž podle informací serveru iSport.cz velký zájem o letenského křídelníka Srdjana Plavšiče. Pokud by k transferu skutečně došlo, setkal by se balkánský fotbalista znovu v jedné kabině s Guélorem Kangou, jenž do Zvezdy zamířil minulý týden jako volný hráč.



S výjimkou středopolaře Davida Pavelky má Sparta kádr pro příští sezonu prakticky postavený. To ovšem ani v nejmenším neznamená, že by kolem nejslavnějšího tuzemského klubu nebylo živo.

Aktuálně je v kurzu budoucnost drobného křídelníka Srdjana Plavšiče. Toho by totiž podle informací webu iSport.cz rád získal do svých řad srbský celek CZ Bělehrad. Tedy stejný klub, jenž v minulém týdnů oficiálně oznámil návrat Guélora Kangy.

„Zvezda má o Plavšiče velký zájem. Je reálná šance, že by k přestupu mohlo dojít,“ potvrdil pro iSport.cz hráčův agent a bývalý útočník Sparty Igor Gluščevič.

Další podrobnosti ovšem nepřidal, celá akce je teprve v zárodku. Záležet bude především na tom, jak se k celé situaci postaví samotná Sparta.

Plavšič má v klubu smlouvu ještě na jeden rok. V posledním období (i vinou zdravotních problémů) spíš stagnoval a přešlapoval na místě. V zápasech měl kolikrát vysoce nadstandardní momenty, ty ovšem prokládal i dost nevýraznými představeními.

Sparťan Srdjan Plavšič uniká olomoucké obraně
Sparťan Srdjan Plavšič uniká olomoucké obraně

Po koronavirové pauze navíc s ohledem na svalové zranění nezasáhl ani do jednoho utkání. V minulém ročníku tak zvládl dohromady 24 startů, ve kterých vstřelil jednu branku a přidal pět asistencí.

Nyní už je zdravotně zcela fit a se spoluhráči se chystá na novou sezonu. Zasáhl i do prvního přípravného zápasu, ve kterém Sparta v sobotu setnula druholigové Táborsko 5:0.

O další budoucnosti čtyřiadvacetiletého křídelníka by mohlo být jasno v horizontu nejbližších týdnů. Nikdo z bělehradského klubu totiž dosud podle informací iSport.cz Pražany oficiálně nekontaktoval. To se ale podle všeho brzy změní.

Aktuálně je Plavšič společně se stoperem Lukášem Štetinou jediným pozůstatkem masivní vlny nových hráčů z léta 2017. Sparta ho tehdy vykoupila právě z Crvené Zvezdy za 26 milionů korun.

Nabere nyní rodák z Noviho Sadu opačný směr?

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
10

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud