Ladislav Vízek
5. srpna 2020 • 04:50

Kanga byl exot, mně chybět nebude. Slavia kupuje běžce, Sparta fotbalisty

Vstoupit do diskuse
25
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Guélor Kanga dal po dvou a půl letech naší lize sbohem. Byť to skončilo rozchodem, mám dojem, že ho Sparta toužila udržet, jenže nechtěla jít za hranice navrhovaného kontraktu. Ono je to těžké. Gaboňan byl její nejlepší hráč, na záložníka měl hodně dobrý čísla, i když hromadu branek nasázel z penalt. Jenže také je potřeba vidět nedostatky, a že jich bylo. Pak Letenští najednou vydali prohlášení, že se nic nestalo, že byl Kanga stejně hodnej až poslední tři měsíce. Byl jsem z toho takovej rozpolcenej, hodnotím to jako divný rozvod.



iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč za první měsíc + zdarma vstup do saunového světa>>>

Můj názor? Já bych ho s lehkým srdcem pustil. Mně chybět nebude. Je ješitnej, má zvláštní charakter. Na hřišti měl sklon některé situace podceňovat, defenzivy se neúčastnit, ostatním ukazoval svoji nadřazenost.

Tým je pro něj sprosté slovo. Hrával jsem v Le Havru, tam jsme takové typy měli také. Štvalo mě to, protože ač to byli skvělí fotbalisté, pořád jsme na ně museli brát ohledy. Proč ale? Sám jsem tam měl pozici, kterou jsem si musel vydřít, nikdo mi cestičku neumetal.

Víte, Spartu bez Kangy si dovedu představit. Z druhé strany ale ztrácí vážně skvělého fotbalistu. Technicky nadstandardně vybaveného, s fantastickým periferním viděním. To jsem na něm obdivoval nejvíce. Takových hráčů totiž není moc, a obzvlášť v naší lize. Viděl celou šířku hřiště, najednou balon dloubl za obranu do šance. Ve chvíli, kdy měl míč, bylo na něj krásný pokoukání. V této dovednosti byl nejlepší v lize. Nahrávku měl lepší než Stanciu.

Na moje gusto moc střílel, někdy to trefil královsky, ale častěji akci úplně 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
25
Články odjinud


Články odjinud