Jan Podroužek
30. listopadu 2020 • 05:00

Co ukázala Slavia: mistr daruje jen nováčkům, na obzoru nový talent

Vstoupit do diskuse
12
  • Co ukázal zápas Slavie se Zbrojovkou?Co ukázal zápas Slavie se Zbrojovkou?FOTO: koláž iSport.cz

    Větší šok tohle ligové kolo nepřineslo. Slavia neporazila nováčka z Brna, zatím má jen dvě ztráty, obě ovšem se zelenáči nejvyšší soutěže. Tým Jindřicha Trpišovského byl neefektivní, zejména pak při rohových kopech a sám při téhle ojedinělé možnosti soupeře osudově inkasoval. Ale je tu i pozitivum: z mládeže se vyloupl nadějný talent... 

  • Slavia rozdává nováčkům. Jenom jim...

    Je to paradoxní, ale obhájce titulu ztrácí v lize jen se soupeři, kteří jsou v soutěži za zelenáče. Devět zápasů, sedm výher a ty dvě zpropadené remízy – s Pardubicemi a teď se Zbrojovkou. V obou utkáních jinak výtečná obrana „sešívaných“ povolila svým soupeřům běžet samotné na bránu. Za Pardubice přesně zakončoval Emil Tischler, Zbrojovka nadějnou situaci dohrála až přes roh.

    SESTŘIH: Slavia - Brno 1:1. Šok v Edenu, v závěru srovnal Šural
    Video se připravuje ...

  • Přílišných sedm změn v sestavě?

    Jindy to žádný problém není, Jindřich Trpišovský oproti předchozímu utkání už taky udělal i deset změn v základní sestavě a jeho tým to s přehledem zvládl. Tentokrát se mu ale zatřesení s jedenáctkou nevyplatilo. Stále nesvůj je záložník Nicolae Stanciu, příliš jistě nevypadal ani stoper Ondřej Karafiát a zklamal i talentovaný útočník Petar Musa, který zazdil dvě nadějné situace.

    Slavia - Brno: Stanciu nachystal tutovku pro Musu, ten šajtlí střílel těsně vedle!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Statisticky válec, šancí skromně

    Jednoduchým pohledem na základní statistiky utkání lze prohlásit, že Slavia Zbrojovku převálcovala v držení míče, v celkovém počtu střel a v získání rohových kopů. Ale dobrý předpoklad se jí nepodařilo efektivně využít. Vlastně si vypracovala z takového slušného základu málo, aby opravdu pořádně zasypala brankáře Jiřího Flodera.

    Slavia - Brno: Karafiát se opřel do míče z dálky, Floder šel na zem
    Video se připravuje ...

  • Dvanáct rohů vs. Jeden roh

    Těžko si malovat, že co standardka, to zásah-potopena. Bývaly ovšem časy, kdy rohové nebo přímé kopy v podání Slavie budily u soupeřů rozhodně větší obavy. Jindřich Trpišovský by tu samozřejmě rychle namítnul: „No, protože už nemáme Tomáše Součka!“ Ovšem mít dvanáct rohových kopů a nováčka ani z jednoho nepotrestat, to zavání průšvihem. Zvlášť, když pak právě z téhle situace inkasujete. Z jedné jediné, kterou si Zbrojovka vypracovala...

    Slavia - Brno: Šural šokoval Eden! Na zadní tyči procpal roh do sítě, 1:1!
    Video se připravuje ...

  • Nový talent

    Matěji Juráskovi je sedmnáct let a s týmem začal, stejně jako pár jeho kolegů z mládeže, trénovat v reprezentační přestávce, aby tým měl na nácviky dostatečný počet hráčů. Kdo ho viděl proti Zbrojovce, žádný tucťák na zalepení díry to není. Dobrá technika, odvaha, klička, předpoklady má. Do mládeže Slavie přišel v létě 2018 z Karviné.

    Sedmnáctiletý debutant Jurásek: Nervozita? Horší včera než dnes. Bořil říkal, ať nejsem vyplašenej
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
12

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud