18. ledna 2021 • 05:00

Šílený mráz, Sparta bez jediné střely. Co ukázala ledová bitva na Baníku?

Vstoupit do diskuse
17
  • Hlavičkový souboj Nemanji Kuzmanoviče a Martina VitíkaHlavičkový souboj Nemanji Kuzmanoviče a Martina VitíkaFOTO: Pavel Mazáč / Sport

    Mráz, kam se člověk podívá. Česko v uplynulých dnech chytila do kazajky ukrutná zima, šlágr úvodního kola FORTUNA:LIGY po krátké pauze nebyl výjimkou. Během střetu Baníku se Spartou klesla rtuť teploměru až k hrozivým minus třinácti stupňům. Na promrzlém hřišti se víc bojovalo než hrálo, bezbranková plichta byla logickým vyústěním všech okolností. Podívejte se, co všechno jedna z tuzemských klasik ukázala.

  • Vítkovice jako ledové království

    Že bude během utkání Baníku se Spartou zima, o tom nebylo pochyb. Ona ovšem byla ukrutná zima. Rtuť teploměru zacouvala až na šílených minus třináct stupňů. To se logicky projevilo na stavu hrací plochy a tedy i kvalitě samotného utkání. Víc se bojovalo než kombinovalo, o čemž svědčí dohromady pouze jediná přímá střela na branku. „Počasí bylo nepříjemné. Pokud hráči běhají, teplota jim tolik nevadí. Terén byl ale těžký pro obě strany, taky nebylo moc šancí,“ pokýval hlavou trenér hostů Václav Kotal.

    SESTŘIH: Baník - Sparta 0:0. V šílené zimě bez gólů, Stronati trefil tyč
    Video se připravuje ...

  • Vitík ve zkoušce obstál

    Je mu teprve sedmnáct let, za volant auta si stále ještě sednout nemůže. Přesto už Martin Vitík nastoupil do ligového utkání v základní sestavě Sparty. A náročným testem prošel, v konfrontaci s Baníkem se blýskl velmi solidním výkonem. „Jsem rád, že jsem zažil premiéru zrovna v takovém zápase. Na Baníku, kde je to vždycky hodně vyhecované. Je to pro mě obrovská zkušenost,“ radoval se. Slova chvály měl pro strahovskou naději i trenér Kotal, což značí jediné: Vitíkovi zůstávají dveře do sestavy otevřené.

    Vitík po ligovém debutu za Spartu: Motivací mi byli oba Adamové
    Video se připravuje ...

  • Bez gólu? Bez střely na branku!

    Devadesát minut hry, k tomu nějaké to nastavení. Spoustu času na ofenzivní rejdy. Fanoušci Sparty se jich ale v neděli večer od svého týmu nedočkali. A to vůbec. Letenští toho ve Vítkovicích směrem dopředu ukázali hrozně málo. Vlastně jen pár náznaků, několik dobrých protiútoků, ovšem bez jakéhokoli efektu. Za všechno hovoří statistika střel na branku. Sparta totiž na tu domácí nevypálila ani jednou. Tristní bilance. „Mrzí mě, že jsme v závěru některé protiútoky nevyřešili trochu lépe,“ mrzelo trenéra Kotala.

    Kotal po Baníku: Spravedlivá remíza. Rozestavení? Volili jsme bezpečí
    Video se připravuje ...

  • Baník: v poli slušný, v útoku jalový

    Ukázalo to poslední podzimní předvánoční kolo v Brně, ukázala to krátká zimní příprava, ukázala to jarní premiéra. Řeč je o hře Baníku a o jejím zhodnocování v góly. Zatímco v poli začínají Ostravští předvádět velmi zajímavé kombinační pasáže, které jsou důsledkem práce Luboše Kozla, v šestnáctce soupeře zásadní efekt není dokonán. Pozor, není to jen o útočnících. Ti jsou kolikrát v dobrém náběhu, ale zpackaný finální centr k nim nedorazí. Ofenzivní součinnost se musí zlepšit.

    Baník - Sparta: Krásná ostravská akce, Azevedo málem překonal Nitu!
    Video se připravuje ...

  • Vzadu Ostravští nebudou mít problém

    Hned po Slavii má nejlepší defenzivu FORTUNA:LIGY právě Baník. Byť odehrál o dva zápasy méně než většina ostatních mužstev, svědčí to o kvalitní obranné práci celého týmu. Ani Spartu Ostravští do gólovky nepustili. A když už náhodou Slezané v poli propadnou, všechno spolehlivě hasí brankář Jan Laštůvka. Na levém kraji si drží výbornou formu Jiří Fleišman, opačná strana patří Martinu Fillovi a zatím na tom není co měnit. Patrizio Stronati už Puskás taky evidentně hodil za hlavu.

    Kozel: Naší slabinou je finální fáze. Dočkala jsme chtěli dostat ze hry
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
17

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud