27. ledna 2021 • 10:58

Liga očima fanoušků: Sešívaná kvalita i z lavičky, Plzeň se klepe o gól

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
2
  • Peter Olayinka se prosadil i jako střídající hráčPeter Olayinka se prosadil i jako střídající hráčFOTO: ČTK

    Tři zápasy, tři výhry, pokaždé jediný inkasovaný gól. Na Slavii můžou být i na začátku ligového jara vysmátí. To Plzni stoupání tabulkou trochu dře, i proti výrazně oslabenému soupeři se klepe, aby vůbec dala gól. Sparta i Baník řeší pozici trenéra, každý ale z trochu jiných důvodů. V Ďolíčku byl zase na hřiště dvojí tristní pohled. Co na uplynulé zápasy říkají fanoušci?

  • SLAVIA PRAHA

    Hra, kvalita, body... Kdo nás zastaví?

    Třetí zápas a třetí letošní výhra, tentokráte v Karviné. Vždy jeden obdržený gól, v součtu 10 nastřílených branek. Slávista musí být prostě nadšený. Nejen že předváděná hra je koukatelná, na rozdíl od týmu z druhé strany řeky, ale navíc postup v poháru a upevnění prvního místa v lize. Nebýt té zvláštní penalty v Karviné, mohl mít Ondra Kolář další nulu. Ale to není až tak podstatné.

    Podstatné je, že Slavia má takovou kvalitu, že i hráči, kteří naskočí z lavičky, dokážou udržet tempo hry, a dokonce ho i zlepšit. Myslím nyní hlavně na Petera Olayinku. Jeho střídání se opravdu povedlo, což dokresluje i branka, kterou vstřelil. Hodně velkou neznámou bude souboj o pozici mezi Lukášem Masopustem a Alexandrem Bahem. Po utkání v Karviné je jasné, že na řešení si budeme muset ještě nějakou chvíli počkat. Lukáš se jen tak nevzdává, ale Alexander je teprve na začátku a je předpoklad, že se bude zlepšovat. A myslím, že my fanoušci se na ten souboj můžeme jenom těšit. A teď porazit Zlín, panu Klusáčkovi navzdory….

    David Ocetník. 42 let, AREA 114

    SESTŘIH: Karviná - Slavia 1:3. Další výhra lídra, Sima má gól a asistenci
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Klepeme se, abychom dali gól

    Krabička poslední záchrany. Chceš „popravit“ perníkáře? Zakaž nastoupit svým hráčům hostujícím v jejich týmu. A pokud ti soupeř ještě velkoryse pomůže červenou kartou, máš skoro vyhráno. Ale my? My se klepeme o to, abychom ten gól vůbec dali. Pořád jsme prostě tak nějak jako na houpačce. Chvíli je to na trávníku super, pak ale zase na ho... Anebo to nějak upleskáme. Když vyhrajeme, super, když ne, život jde dál... Aréna ve Štruncových sadech prázdná a z televize mi nikdo nenadává... Hnusná doba temna, světlo na konci tunelu nevidím.

    Pánové na hřišti mě o něčem jiném mohou přesvědčit v neděli v Ostravě. Ale vláda, že nás nechá zase se bavit? Té nevěřím ani dobrý den. Raději se podívám, jestli není noc. K testu a respirátoru ještě skafandr a můžu být kosmonaut. No nic, tak jsme vyhráli, snad to potvrdíme. Nevím, sedmé místo mě nějak neuspokojuje.

    Čest královně Viktorce, celá vláda a COVID navždy z Česka pryč!

    Kovi. 52 let, koordinátor distribuce

    SESTŘIH: Plzeň - Pardubice 2:0. Trápení proti deseti ukončil v závěru Havel
    Video se připravuje ...

  • SPARTA PRAHA

    Rozepře? To by bylo smutné

    Anglický týden nebyl při velké marodce nic příjemného, ale musíme se s tím vyrovnat. V Opavě jasná výhra 3:0, ale hra mizerná a výsledek jí neodpovídá. Jak už je u nás zvykem, začaly se šířit zaručené zprávy o odvolání trenéra. Jako jeden z důvodů se uvádí nespokojenost a rozepře se staršími hráči. Pokud to tak je, tak je to smutné. Už několikrát jsme byli svědky toho, kdy hráči „odstřelili“ trenéra, což není dobrá vizitka – jak jejich, tak zejména vedení!

    Nicméně následující zápas s Boleslaví přinesl herní zlepšení a další tři body. Především návrat Čelůstky byl hodně znát a hlavně díky jemu a dvěma skvělým zákrokům Nity máme znovu čité konto. Dobrý zápas odehrál opět Vitík a znát byl i Moberg Karlsson, nejen díky brance. I proto se držíme se slušným náskokem třetí. Obě výhry byly moc důležité, protože zápasů bude ještě spousta a určitě přijdou výpadky. Každopádně jsem zvědavý, co bude dál. A to nejen v tabulce, protože chování Dočkala jako kapitána mi nepřišlo úplně košer...

    Michal Šedivý, 52 let, outdoor expert

    SESTŘIH: Sparta - Mladá Boleslav 1:0. Hubenou výhru zařídil Karlsson, Nita zachránil
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA

    Jaká je budoucnost trenéra Kozla?

    V přímém souboji o čtvrté místo se Slováckem jsme totálně propadli. Nerad tuhle větu používám, ale na ten náš „fotbal“ se nedalo dívat. Vůbec jsem nepochopil trenérův tah s Fillem na lavičce náhradníků. Ještě navíc to byl, dle obdržených gólů, zásah do druhé nejlepší obrany v lize. Ve Zlíně to taky bohužel, tentokrát bez Azeveda v základu, nebyla žádná sláva. Některé dřívější opory, jako například Adam Jánoš, hrají výrazně pod své možnosti. Příčky zajišťující účast v evropských pohárech se nám tak pomalu, ale jistě vzdalují. Naši „bídu“ dokazuje kromě samotné hry i pouhých pět střel na branku soupeře v posledních čtyřech zápasech!

    Za poslední rok jsme ani jednou neporazili top týmy jako Slavii, Plzeň, Spartu, a dokonce ani Jablonec nebo Liberec. Následující dva domácí zápasy budou těžkou zkouškou nejen pro hráče, ale možná i pro trenéra Kozla. Ze strany vedení bych se nedivil ani nějakému podmínečnému minimálnímu zisku bodů pro jeho další setrvání...

    David Liveč. 39 let, vedoucí prodeje

    SESTŘIH: Zlín - Baník 1:1. Třetí ostravská ztráta v řadě, z penalty srovnal Poznar
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905

    Patnáct minut a bylo hotovo

    V sobotu byl v Ďolíčku tristní pohled na trávník. Nejprve před utkáním. Kvalita terénu prostě odpovídá měsíci, ve kterém se hraje, i zátěži. Vlastně klobouk dolů, že hřiště vypadalo, jak vypadalo. Ještě bolavější pohled byl na výkon zelenobílých. Od pětadvacáté minuty nasypalo Slovácko tři kousky během čtvrt hodinky, a bylo hotovo. Dva z penalty. Obě jasné a minimálně jedna úplně zbytečná. Chvílemi jsem z dvojice Bederka a Vondra úžasem oněměl. Nejen při defenzivní činnosti, ale i během rozehrávky. Ta byla ostatně kámen úrazu celého týmu v cestě za bodovým úspěchem.

    O půli zůstal v šatně Pulky. Snad šlo pouze o odpočinek a eliminaci možnosti zranění. David Puškáč hrající místo něj vykřesal naději na bod, kterou mohl ještě přiživit Tomáš Necid, ale s penaltou naložil přesně jako sešívky v době, kdy oblékal jejich dres. No nic, Slovácko bylo lepší, hoďme to za hlavu a soustřeďme se na veledůležitý zápas s Opavou. V aktuální situaci řekněme, že vlastně existenční. Klokani bojují!

    Vít Lukeš. 28 let, živnostník

    SESTŘIH: Bohemians - Slovácko 1:3. Kliment dal dvě penalty, hosté vyhráli popáté v řadě
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud