Jan Vacek
22. března 2021 • 05:00

První Vrbův náraz, zdecimovaný útok i trvající komplex. Co ukázala Sparta?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
18
  • První ztráta Pavla Vrby, kalamita v útoku i přetrvávající komplex. Co ukázal souboj Sparty s Českými Budějovicemi?První ztráta Pavla Vrby, kalamita v útoku i přetrvávající komplex. Co ukázal souboj Sparty s Českými Budějovicemi?FOTO: Koláž iSport.cz

    Pětkrát to klaplo, šestý pokus už nevyšel. Ale ani trochu. Sparta v neděli vůbec poprvé od nástupu Pavla Vrby klopýtla. Z Českých Budějovic si po bezkrevném výkonu odvezla pouze bod za remízu 0:0. A ještě za něj mohla být ráda, domácí Jihočeši totiž hned třikrát orazítkovali konstrukci branky Florina Nity. Podívejte se, co všechno zápas ukázal.

  • První Vrbův náraz

    Ostře sledované angažmá začal idylicky. Sparta po nástupu Pavla Vrby vyhrála čtyři ligové zápasy v řadě, v týdnu přidala i postup do čtvrtfinále MOL Cupu proti Baníku. Šestý korálek ale na roztaženou šňůru Letenští nenavlékli. Vůbec poprvé pod úspěšným koučem narazili, bod z Českých Budějovic představuje pro aktuálně druhý tým FORTUNA:LIGY rozhodně ztrátu. Navzdory tomu, že Sparta s ohledem na předvedený výkon mohla těžko pomýšlet na víc. „Asi to byl nejhorší výkon od mého příchodu, hlavně v prvním poločase to bylo špatné. Vůbec jsme se nedokázali prosadit v mezihře, byli jsme nepřesní v předfinální fázi,“ uvedl Vrba.

    Vrba: Spravedlivá remíza, příliš jsme chybovali v rozehrávce
    Video se připravuje ...

  • Přistřižená křídla

    Jestliže v předchozích utkáních dokázala být Sparta z křídelních prostorů velice nebezpečná, na Střeleckém ostrově to vůbec neplatilo. Naopak. Srdjan Plavšič ani Andreas Vindheim, jenž po půl hodině nahradil zraněného Libora Kozáka, se směrem dopředu téměř neprosadili. Když už se Sparta dostala do finální fáze, tak téměř výhradě po akcích středem hřiště. „Přitom tam naši hráči měli dost prostoru. Byla to šance, jak jít v pokutovém území do výhody. My jsme ale málo kombinovali, místo toho jsme hráli na dva tři doteky a dopouštěli se spousta nevynucených chyb,“ prohlásil Vrba.

    SESTŘIH: České Budějovice - Sparta 0:0. První ztráta Letenských pod Vrbou
    Video se připravuje ...

  • Jihočeská zvonkohra

    Kdo ví, možná Florinu Nitovi píská v uších ještě teď. Dynamo totiž v nedělním duelu hned třikrát rozezvučelo konstrukci hostující branky. V 65. minutě jí v rozmezí pár vteřin trefili Matej Mršič a Karol Mészáros. První jmenovaný krásnou ranou levačkou napálil břevno, druhý z dorážky orazítkoval vzdálenější tyč. Tu pak po efektním přechodu přes Matěje Hanouska trefil v závěru i Patrik Brandner. „Vytvořili jsme si velké příležitosti, mohli jsme být trochu šťastnější. Na druhou stranu musíme zachovat pokoru, stáli jsme proti obrovsky kvalitnímu soupeři,“ zmínil domácí kouč David Horejš.

    České Budějovice - Sparta: Mršič nastřelil břevno, Mészáros dorážel do tyče!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    České Budějovice - Sparta: Další tyč! Tentokrát brankovou konstrukci trefil Brandner
    Video se připravuje ...

  • Kalamita v letenském útoku

    Lukáš Juliš je mimo hru už od konce února. A v nejbližší době se na tom nic nezmění. „Musí v úterý na operaci, doba léčby by měla být zhruba čtyři týdny,“ informoval po remíze s Dynamem Pavel Vrba. Aby toho nebylo málo, Sparta přišla na jihu Čech i o Libora Kozáka. Vytáhlý střelec musel střídat už po třiceti minutách hry kvůli problému s kotníkem. „Půjde v Praze na rentgen a uvidíme, jak na tom bude,“ prohodil kouč Vrba. Večerní vyšetření odhalilo v kotníku zlomeninu. Zápas místo Kozáka na hrotu dohrával ofenzivní univerzál Adam Hložek, k dispozici totiž byl mezi náhradníky na hrot už pouze mladík Ondřej Novotný. Aktuálně patnáct ligových branek je mimo hru.

    České Budějovice - Sparta: Pohroma pro hosty, Kozák musel brzy vystřídat
    Video se připravuje ...

  • Komplex „Dynamo“ trvá

    Je to až k nevíře, ovšem fakta nelžou. Od návratu Českých Budějovic mezi elitu v létě 2019 je nedokázala Sparta v lize porazit. Odehrála s nimi čtyři zápasy, dvakrát padla, dvakrát byl kříž. Výhra žádná… „Myslím, že to náhoda být nemůže, když jsou to už čtyři zápasy. Znovu se nám povedlo předvést kvalitní výkon. Sice jsme poprvé se Spartou nedali branku, nula vzadu nás ale těší,“ radoval se kouč Horejš. Jediný triumf nad Jihočechy, se kterými mají Letenští dlouhodobě nadstandardní vztahy, tak přišel v domácím poháru. Na podzim 2019 v něm Sparta triumfovala 4:0.

    Horejš: Hráče musím pochválit, důležitější než bod je zlepšený výkon
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
18

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud