Michal Kvasnica
5. dubna 2021 • 05:00

Trable s gólmany, posila Ševčík i neladící stopeři. Co ukázala Slavia?

Vstoupit do diskuse
7
  • Co ukázal duel Slavie v Brně?Co ukázal duel Slavie v Brně?FOTO: koláž iSport.cz

    Teď už má Slavia v hlavě jen čtvrteční Arsenal a následné derby se Spartou, ale její nedělní duel v Brně, který skončil další překvapivou plichtou, přinesl spoustu poznatků. Například? Že Taras Kačaraba za svými stoperskými kolegy stále zaostává. Ale zároveň i pozitiva – třeba neúnavného Lukáše Provoda či návrat Petra Ševčíka. A jak je to s brankáři Pražanů?

  • 37 zápasů bez prohry? Klobouk dolů!

    Překvapivá remíza s nováčkem pro veřejnost trochu přikryla ojedinělou věc, a sice nový rekord v počtu ligových utkání bez prohry. Cifra? 37! Naposledy „sešívaní“ padli loni v březnu na Slovácku, kdy se po zimním prodeji opor nacházeli ve fázi přebudovávání kádru. Od té doby osmadvacetkrát vyhráli a jen devětkrát remizovali. Unikátní bilance a 393 dnů bez prohry jen podtrhuje, jakým hegemonem Slavia v současnosti ve FORTUNA:LIZE je. O to zajímavější však bude pražské derby „S“ v neděli, ambiciózní Pavel Vrba má o motivaci určitě postaráno.

    SESTŘIH: Brno - Slavia 0:0. Sešívaní v deseti po Vágnerově vyloučení nováčka nezdolali
    Video se připravuje ...

  • Trable s gólmany, jak to bude dál?

    Zase o něco víc se v Brně zamotala situace mezi slávistickými brankáři. Matyáš Vágner byl v 18. minutě vyloučen, do brány musel zkušený Přemysl Kovář. Neinkasoval a obstál, ale jak to bude dál? Už ve čtvrtek Slavii čeká čtvrtfinále EL na půdě Arsenalu, a jestli bude připravený Ondřej Kolář, je nejisté. „Nějaká šance tam je, ale asi ne moc vysoká,“ podotkl trenér Trpišovský. Kdyby stálá jednička chytat ještě nemohla, dostane na Emirates Stadium šanci opět včera vyloučený Vágner? A co pak v nedělním derby, kdy mladíček kvůli trestu k dispozici určitě nebude? Samé otázky...

    Brno - Slavia: Vágner daleko venku z brány, za faul na Hladíka byl po zásahu VAR vyloučen!
    Video se připravuje ...

  • Posila pro klíčovou fázi sezony: Ševčík

    Navzdory současnému zdravotnímu stavu slávistů, absencím, únavě, kartám a dalším nepříliš pozitivním záležitostem se realizační tým přece jen může z něčeho těšit. Poprvé od prosince loňského roku, kdy odehrál derby se Spartou, totiž nastoupil uzdravený Petr Ševčík. A během půlhodiny na hřišti okamžitě ukázal svou kvalitu. Rozehrávku hostů zklidnil, nekazil, chtěl duel rozhodnout. Šikovný záložník může být pro klíčovou fázi sezony velkou posilou a trumfem. Přibyla další alternativa, díky „Ševovi“ se může třeba Lukáš Provod objevit i zpátky na křídle.

    Trpišovský po remíze v Brně: Hru komplikoval terén. Rekord? Jediné plus
    Video se připravuje ...

  • Spojení Zima a Kačaraba moc neladilo

    Stoperskou jedničkou Slavie (i národního týmu) je Ondřej Kúdela, jenž si však z Walesu přivezl zranění nosu, které doprovází vysoké horečky a antibiotika. David Zima, jeho obvyklý parťák, tak dostal vedle sebe jiného kolegu. Čekal se levák Simon Deli i s ohledem na to, že Zima se po boku Afričana představí ve čtvrtek na Emirates Stadium. Trenér Jindřich Trpišovský chtěl však dopřát vytížení i Ukrajinci Tarasu Kačarabovi, a byť ho nekritizoval, bylo zřejmé, že to v srdci obrany úplně neladilo. Zlepšil se sice v rozehrávce a práci s míčem, ale dopouštěl se taktických chyb. Třeba před vyloučením brankáře Matyáše Vágnera.

    Brno - Slavia: Kačaraba si zahrával! Byl jeho zákrok na Hladíka nedovolený?
    Video se připravuje ...

  • Pachlopník trápil reprezentanty

    Nejlepším mužem zápasu nebyl nikdo ze Slavie, ale jednadvacetiletý brněnský talent Ondřej Pachlopník, jenž by měl patřit do kádru příštích reprezentačních „lvíčat“. Technický záložník (nejen) na své pravé straně předvedl několik zajímavých individuálních akcí, jeho výkonu chyběl jen gól či vítězná asistence. „Čekají ho ještě lepší zápasy,“ pronesl s určitou dávkou naděje kouč Zbrojovky Richard Dostálek. K tomu potřebuje jediné: dostat Pachlopníka do módu, kdy takové výkony bude pravidelně opakovat. Nohy na to má, je to jen o hlavě.

    Dostálek: Hráči pracovali perfektně. Slavii nikdo dvakrát neobral
    Video se připravuje ...

  • Neúnavný Provod připomíná Součka

    Stroj. Maratonec. Atlet. Mašina. Vše, co se poslední roky píše o Tomáši Součkovi, už nyní pasuje i na Lukáše Provoda. Přestože se záložník vrátil z reprezentačnícho srazu, kde odehrál tři téměř celé zápasy, v Brně nastoupil znovu. A opět běžecky exceloval. Byl všude. Únava? Ale jděte. „I přes náročný program patřil k našim nejlepším hráčům,“ uznal Jindřich Trpišovský. Provod byl často na míči, neustále chtěl hrát, tlačil se do zakončení i poctivě zavíral prostory v defenzivě. Komplexní, univerzální, moderní „box-to-box“ středopolař, jenž si čím dál tím víc nahlas říká o velký transfer.

    Brno - Slavia: Provodovu standardku skvěle vytáhl Berkovec mimo tři tyče
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud