Jan Vacek
3. května 2021 • 04:30

Dvojitý zásah, venkovní bída i obrana v plamenech. Co ukázala Sparta?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
4
  • Co ukázal duel Sparty v Liberci?Co ukázal duel Sparty v Liberci?FOTO: koláž iSport.cz

    Byla to parádní show, jak to ostatně v bitvách Sparty s Libercem historicky bývá. Střet celků, které se navzájem rády opravdu nemají, přinesl U Nisy i tentokrát masivní vlnu emocí. K tomu čtyři krásné góly, přelití skóre a konečnou remízu 2:2, která zároveň definitivně spustila mistrovské oslavy Slavie. Podívejte se, co jeden z hitů 30. kola FORTUNA:LIGY ukázal.

  • Liga mistrů? Dál a dál…

    Je to jasný cíl, opakovaně deklarovaný klubovým vedením. Sparta chce skončit druhá, aby v létě měla možnost bojovat v kvalifikaci o Ligu mistrů. Tahle meta se ovšem Letenským krůček po krůčku vzdaluje. Další problém nastal v Liberci, po remíze 2:2 totiž rudí ztrácejí na druhý Jablonec už tři body. Ano, sice drží v rukou utkání k dobru, ve zbytku soutěže ovšem mají výrazně složitější los. „Situace je složitá. Chceme hrát o druhý flek, o kvalifikaci Ligy mistrů. Je naším úkolem se o to porvat. Musíme ve zbytku ligy uhrát co nejvíc bodů a doufat, že Jablonec někde ztratí,“ zdůraznil Vrba.

    SESTŘIH: Liberec - Sparta 2:2. Řádil Pešek, Hosté stáhli manko za minutu
    Video se připravuje ...

  • Dvě minuty, dva góly. A vykoupení

    Byl to jako zásah z čistého nebe. V momentě, kdy Slovan držel komfortní vedení 2:0 a utkání měl pevně ve svých pažích, Sparta v rozmezí pouhých dvou minut dvakrát udeřila. A jak! Trefy Davida Moberga Karlssona a Adama Hložka byly výstavní, učebnicové zářezy. Domácí gólman Milan Knobloch by se mezi třemi tyčemi mohl přetrhnout, a stejně by velmi pravděpodobně neměl nárok. „Škoda, že jsme soupeře nedorazili. Sparta nám dala krásné branky, utkání se tím okamžitě otočilo,“ litoval kouč Severočechů Pavel Hoftych.

    Liberec - Sparta: Hložek přízemní střelou bleskově srovnal, 2:2
    Video se připravuje ...

  • Pešek: Kladivo na Spartu

    Ve Spartě fotbalově vyrůstal. A evidentně na ní má pořádnou žízeň. Jakub Pešek v neděli opět potvrdil, že na Pražany umí. Dal jim dva krásné góly, proměnit navíc další samostatný únik, mohl mít klidně i hattrick. O muži utkání nemůže být nejmenších pochyb, hostující defenziva si s rychlonohým křidelníkem absolutně nevěděla rady. „Péša měl období, kdy se mu ne tolik dařilo, ale poslední zápasy zas hraje výborně. Situace vyřešil tak, jak by je měl vyřešit. Třetí šanci chyběl kousek, hrál skvělý zápas. Je to pro nás důležitý hráč jak lidsky, tak fotbalově,“ ocenil Hoftych. Pešek se proti Spartě trefil už v létě ve finále MOL Cupu, na další posun v kariéře je evidentně připravený.

    Liberec - Sparta: Pešek unikl Sáčkovi a nekompromisně zakončil, 2:0
    Video se připravuje ...

  • Venkovní bída pokračuje

    Doma to Spartě šlape, své soupeře dokáže přehrávat i porážet. Jakmile ovšem tým kolem kapitána Bořka Dočkala vyrazí za brány Letné, nastávají problémy. V Liberci to bylo už popáté za sebou, kdy Sparta venku nebrala všechny body. Naposledy se jí to povedlo 20. února ve Zlíně, což se v kontextu našlapaného programu jeví tak trochu jako pravěk. Rudí budou muset okamžitě najít recept, jak venkovní duely zvládat. Do konce sezony se představí ještě v Mladé Boleslavi a na Bohemians. Pokud chtějí opravdu pomýšlet na konečnou druhou příčku, další odevzdávky bodů už si zkrátka nemohou dovolit.

    Liberec - Sparta: Karlsson parádní trefou vrátil hosty do hry, 2:1
    Video se připravuje ...

  • Defenziva v plamenech

    Pavel Vrba je ofenzivně laděný kouč, o tom se dobře ví. Není proto náhoda, že Sparta je po jeho nástupu daleko údernější, než to bylo v časech předchůdce Václava Kotala. Potíž je ovšem na druhém konci hřiště. A to zásadní. Sparťanská defenziva se zmítá v plamenech. Působí nejistě, kupí zbytečné chyby. V posledních třech ligových zápasech inkasovali Pražané pokaždé dva góly. A to ještě spoustu dalších příležitostí soupeřů i s notnou dávkou štěstí přežili. Být Liberec produktivnější, na dvou trefách se rozhodně nemusel zastavit. „Když se podíváte na šance soupeře, všechny vznikaly ze stejných situací. Soupeř hrál všechno na Peška, která si díky své rychlosti dokázal poradit. Dal dva góly, další příležitost neproměnil,“ netajil Vrba rozladění.

    Liberec - Sparta: Pešek si povodil Sáčka a překonal i Nitu, 1:0
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud