Premium
15. května 2021 • 14:30

Klokani nahání rekordy. Každý útočník v něčem vyniká, vrátí se Jindřišek?

Autor: Vojtěch Man, Martin Mls, Petr Jániš
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedle historické šňůry mistrovské Slavie se ve fotbalových Vršovicích rozjíždí ještě jedna dlouhá série neporazitelnosti. Bohemians ani neútočí na poháry, ani se nemusí strachovat ze sestupu – a s klidem v zádech bodovali už v jedenácti zápasech v řadě, což se jim v samostatné české lize ještě nepovedlo. Pozor, „klokani“ válí navzdory řadě zranění a pokaždé s jiným útokem. Že se vítězná sestava nemění? S tím na trenéra Luďka Klusáčka nechoďte.



Pohárové příčky daleko, sestupová hrozba v osmnáctičlenné tabulce už dávno zmizela. Bohemians dohrávají sezonu bez tlaku, žádná nervozita jim ve zbytku ročníku nohy nesváže a paradoxně jim to svědčí. V lize prohráli naposledy v únoru v Plzni, od té doby mají jedenáct bodových zápasů v řadě. Víc než třeba Petrželova parta rváčů ze sezony 2001/2002 a jen tři utkání od absolutního klubového rekordu z přelomu let 1984 a 1985, kdy zelenobílí do posledního kola útočili na titul.

„Pohoda v mužstvu je mnohdy víc než velká dřina, čísla a kontrolování GPS. Když trenér umí pohodu udělat, mužstvo jde za ním. Jednu dobu jsme byli skoro na sestup, ale zvládli jsme důležité zápasy, tím jsme si ulevili a pak se nám podařilo třeba vyhrát na Spartě. Ukázali jsme si, že můžeme hrát s každým,“ vystihuje náladu v týmu útočník David Puškáč.

„Klokanům“ jaro už zase svědčí. Loni po restartu ligy strašili soupeře v nadstavbě a skoro do poslední chvíle mohli snít o pohárech. Tehdy se vyplatilo, že se téměř všichni uzdravili a trenér Luděk Klusáček měl na každé pozici náhradu.

Letos je to jinak

Ze zraněných hráčů by se dala sestavit slušná ligová jedenáctka, ovšem i přes absenci kapitána Josefa Jindřiška a stoperů Lukáše Hůlky s Danielem Köstlem zelenobílá obrana inkasovala za posledních jedenáct zápasů jen pětkrát. Pomáhá, kdo může: Z krajních

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud