Jan Vacek
25. července 2021 • 05:00

Co ukázala Sparta: spor o penaltu, střelec Krejčí i prošlápnutý Hložek

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
45
  • Video se připravuje ...

    Sparta pod Pavlem Vrbou bavila už na jaře, v úvodu nové sezony FORTUNA:LIGY se na tom nic nemění. Důkazem budiž hned první ligový mač, ve kterém přestřílela Sigmu 3:2. Do děje třaskavé bitvy navíc výrazně (ne)vstoupili i rozhodčí v čele s hlavním Pavlem Orlem. Projděte si, co všechno sobotní zápas přinesl.

  • Přestřelka. Jak taky jinak

    Je to už takový kolorit. Když hraje Sparta, většinou padají góly. Jinak tomu nebylo ani v úvodním ligovém kole nové sezony. Rudí přestříleli v hodně otevřené partii Sigmu 3:2 a opět ratifikovali to, co se o nich už dlouho ví. Ohromně silní směrem dopředu, velmi zranitelní v defenzivě. „Obě mužstva ukázala, že jsou na novou sezonu připravená. Baví je spíš ofenziva než defenziva. Pro diváka to bylo zajímavé utkání, což je dobře. Pro nás super, že máme tři body. Výhrady ale mám. Potřebujeme se hlavně ponaučit z naší defenzivy, kde jsme udělali několik chyb. Aby se to neopakovalo,“ prohlásil kouč Pavel Vrba.

    Vrba: Byl bych radši, kdyby utkání nebylo tak divoké. Co Hložek?
    Video se připravuje ...

  • Krejčí mladší = střelec

    Zaměřením je defenzivní hráč. Štítový záložník, v některých případech i stoper. Ladislav Krejčí mladší ale dlouhodobě ukazuje i vysoce ofenzivní apetit. Pálilo mu to už v minulé sezoně a v úvodu té nové z tempa nijak neslevil. Prosadil se v týdnu na Rapidu, skórovat dokázal i v sobotu. A byl to velmi důležitý gól, který Spartu v duelu se Sigmou posadil definitivně do sedla. V rudém dresu odehrál stále teprve dvaadvacetiletý fotbalista 44 ligových utkání, nasázel v nich už ale devět branek.

    Sparta - Olomouc: Krejčí si po standardce poradil se slabým Látalem, 2:1!
    Video se připravuje ...

  • Jílka rozčílila penalta

    Do zápasu vstoupili snově, bleskové vedení ale Hanáci dlouho neudrželi. Kolem vyrovnávací branky bylo pořádné haló. Ondřej Zmrzlý na hranici šestnáctky trefil Caspera Höjera, sudí Pavel Orel okamžitě ukázal na penaltu. „Místo přestupku jsem sám neviděl, ale asistent mi sdělil, že došlo ke šlápnutí na nohu uvnitř šestnáctky. VAR mi to při konzultaci potvrdil,“ vysvětlil rozhodčí. Olomoucký kouč Jílek měl odlišný názor. „Z mého pohledu jasný faul, ale co mám informace, bylo to mimo šestnáctku. Diskutabilní gól.“

    Podle opakovaných záběrů ale sudí těsnou situaci rozhodli správně. K prvnímu kontaktu sice došlo těsně před vápnem, ale vzápětí přišel druhý vážnější kontakt, a ten už ve vápně byl. 

    Jílek o prohře se Spartou: Dva laciné góly, penalta byla netaktická
    Video se připravuje ...

  • Matoušek se prošel po Hložkovi. Bez trestu

    Jestliže pokutový kop před vyrovnávacím gólem Sparty v duelu se Sigmou byl po závěrečném hvizdu tématem číslo jedna, další moment z třaskavé bitvy zůstal tak trochu upozaděn. A zcela chybně. Ve 40. minutě totiž u levé postranní čáry hostující křídelník Jakub Matoušek podle všeho úmyslně šlápl na stehno Adama Hložka. Sparťanský útočník si odpustil teatrální grimasy, možná i proto celou situaci rozhodčí přešel bez sebemenšího povšimnutí. Kdyby totiž hostující fotbalista za nešetrný faul vyfasoval červenou kartu, nemohl by se absolutně divit. Tady neměl VAR mlčet, ale chránit zdraví hráče.

    Sparta - Olomouc: Matoušek ve vápně odstavil Peška, pak stoupl na Hložkovo stehno
    Video se připravuje ...

  • Pešek poprvé v základu

    V týdnu na Rapidu ještě začal jako náhradník, v sobotu proti Sigmě už šel do základní sestavy. Sparťanský záložník Jakub Pešek měl sice prsty v úvodní inkasované brance, aktivním výkonem v dalším průběhu duelu se ovšem vykoupil. „Osobně jsem se to snažil hodit za hlavu a hrát co nejlépe. Člověk se s tím musí rychle srovnat, jinak by ho to semlelo. Myslím, že se mi to docela povedlo,“ prohlásil. Pozitivně hodnotil premiéru rychlonohého útočníka i Vrba. „V ofenzivě nám může pomoct, abychom byli ještě silnější než minulý rok.“

    Sparta - Olomouc: Rychlý brejk a Letná v šoku! Daněk překonal Nitu, 0:1
    Video se připravuje ...

  • Sparťanský trenér Pavel Vrba během utkání proti Olomoucu
    Sparťanský trenér Pavel Vrba během utkání proti Olomoucu

Vstoupit do diskuse
45

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud