Jakub Konečný
Premium
29. srpna 2021 • 04:40

Plzni hrozí výprodej. Zn.: spěchá! Koho může Šádek zpeněžit a co chystá?

Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den po hořkém konci v kvalifikaci o Konferenční ligu oznámila Viktoria Plzeň příchod Jana Sýkory. Jelikož však klub bude potřetí za sebou chybět v pohárové Evropě, dá se v nejbližších dnech spíš očekávat pohyb opačným směrem. Díra v rozpočtu ve výši pětasedmdesát, reálně dokonce sto milionů korun, se musí nějak zalepit – a prodej hráčů se nabízí jako nejlogičtější řešení. Má to však jeden háček. Do Štruncových sadů musí přiletět adekvátní nabídky. Nejlépe hned. Co se bude v klubu dít, jací hráči mohou být na prodej?



Plzeň s účastí v základní skupině Konferenční ligy napevno počítala. Viz v pátek oznámený příchod Jana Sýkory, jehož hostování z Lechu Poznaň bylo domluveno několik (tý)dnů dopředu právě s výhledem na poháry.

Jenže kolaps ve čtvrteční odvetě na hřišti CSKA Sofia, kde Viktoria ztratila dvougólový náskok z domácího zápasu, rozhodl o tom, že nejúspěšnější český klub posledního desetiletí bude potřetí za sebou u bohatě prostřené evropské tabule scházet.

Znamená to minus 75 milionů korun, což je odměna za postup do Konferenční ligy. K tomu je však třeba připočíst podíl na takzvaném market poolu a další příjmy, třeba ze vstupného.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
12

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud