16. září 2021 • 13:29

Plzeň v unikátních retro dresech. Horvátha dojaly největší momenty

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňská Viktoria se připravuje na výjimečné utkání. V sobotu proti Českým Budějovicím vyvrcholí oslavy 110. výročí od založení klubu. Hráči nastoupí v unikátních retrodresech, které byly speciálně vyrobeny podle těch, ve kterých hráli západočeští fotbalisté v roce 1911. Na tiskové konferenci, kde klub představil také speciální edici pivních plechovek s největšími momenty nedávné historie, s dojetím v hlase zavzpomínal i Pavel Horváth, klubová legenda a současný asistent.



„Když pan Šádek přišel do Plzně, měl spousty snů a cílů. Já když přicházel, byl jsem skoro na konci sportovní cesty. To, co jsem tady zažil, je neskutečné. Jsem moc šťastný,“ říkal Horváth s pohnutím v hlase. Když sledoval záběry z úspěšných sezon, kde často kraloval na hřišti, zlomily ho slzy a dojetí.

"Nikdy to nebylo o jednom hráči, ale vždycky o týmu. Klubem prošlo spousty hráčů skvělých fotbalistů, dostali se do reprezentace, to není náhoda. Věřím, že tohle bude pokračovat dál. Všechno kolem je tady fantastické, všechno funguje, snad si toho fanoušci váží a budou si to uvědomovat, i když se třeba nebude dařit,“ dodala západočeská ikona, v současné době asistent Michala Bílka.

Výroční utkání odehraje Viktoria v rámci 8. kola FORTUNA:LIGY v Doosan Areně proti Českým Budějovicím v sobotu od 19:00. Doprovodný program v okolí stadionu odstartuje již v 15:00.

„110 let je významné klubové jubileum, proto jsme se rozhodli pojmout i výroční zápas ve velmi slavnostním duchu. Chtěl bych tímto pozvat všechny naše fanoušky a věřím, že si tento den užijí,“ pozval na výroční zápas generální ředitel klubu a majitel Adolf Šádek.

Tým Viktorie Plzeň v roce 1911 v době založení klubu
Tým Viktorie Plzeň v roce 1911 v době založení klubu

Do samotného utkání vyběhnou hráči v unikátních retro dresech, které jsou inspirovány klubovou historií. To znamená červená trika, světle modré trenky a černé stulpny. V takových barvách nastoupili předchůdci současného týmu v roce 1911 ke svému vůbec prvnímu utkání.

„Dresy jsou opravdu povedené, jsou decentní a je pro mě ctí, že ho budu moci obléknout v tomto slavnostním zápase a přivést tým jako kapitán na hřiště,“ komentoval kapitán Lukáš Hejda, jenž je i součástí týmové fotografie, která byla inspiovaná tou, na níž se zvěčnil i původní tým. „Musím říct, že tato fotka je povedená. Snažili jsme se přesně vystihnout pózy i mimiku našich předchůdců a celkem se to povedlo,“ dodal s úsměvem.

Samotnému výkopu zápasu (19:00) bude předcházet bohatý program. Mimo jiné zazní státní hymna v podání světoznámé operní pěvkyně a sopranistky Evy Urbanové, která přijala pozvání klubu. „Je to pro nás velkou ctí, hymna v podání paní Urbanové orámuje slavnostní ráz celého zápasu,“ uvedl mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud