6. října 2021 • 16:48

Liga očima fanoušků: Zraněná Slavia. Almási? Lepší jen Baroš a Svěrkoš

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
3
  • Video se připravuje ...

    Třetina základní části FORTUNA:LIGY je za námi, vrcholem 10. kola bylo pražské derby, ve kterém Sparta po letech skolila Slavii (1:0). Takže na Letné mohou být spokojení, za to v Edenu proklínají smůlu na zranění. Plzeň těší další těsná výhra, Baník velebí Ladislava Almásiho. A Bohemians se uklidnili výhrou nad Olomoucí. Projděte si, jaká nálada aktuálně panuje v táborech fanoušků předních českých klubů!

  • SLAVIA PRAHA: Horší jsou zranění, kdy se to zastaví?

    V uplynulých dnech se neudálo pro slávisty moc pozitivního. Prohra s Feyenoordem by tolik nebolela, kdyby si nás nevodili v prvním poločase jak ve školce. Druhá půle zápasu však ukázala, že bychom v dobré konstelaci mohli doma klidně i vyhrát. Následovalo derby, které fanouškovská srdce bolelo ještě více. Ani prohra s odvěkým rivalem není nic pozitivního. Sparta ukončila vítěznou šňůru sešívaných a po pěti a půl letech zvítězila. Jak už to bývá, derby neposkytlo kvalitní fotbal. Množství faulů a asi i nervozita aktérů ukázaly odvrácenou tvář kopané.

    Sparta nebyla fotbalově dobrá, ale musíme uznat, že Slavia taky ne. Smutný příběh zažil Ousou, který vůbec nehrál špatně, ale po brzké červené musel do sprch a Sparta pak vstřelila jediný gól. Z obou mužstev bych asi vychválil jen Haraslína, ale je sparťan, tak to nechám. Pro Slavii jsou daleko horší zprávy o zraněních. Nově může být mimo až šest měsíců kapitán týmu Jan Bořil. Přemýšlím, kdy se ta smůla zastaví?

    DAVID OCETNÍK. 43 LET, AREA 114

    SESTŘIH: Sparta - Slavia 1:0. Jubilejní derby pro Letenské, rozhodl Haraslín
    Video se připravuje ...

  • SPARTA PRAHA: Tentokrát jsme byli opravdu lepší

    Přestože byl začátek derby vpravdě hororový, pokračování nás odměnilo zaslouženým vítězstvím. Začalo to rukou Schranze, správně neodpískanou, následovaly tři (!) velké příležitosti Slavie, naštěstí nevyužité. My jsme stačili oplácet dvěma velkými šancemi. Pomyslné slunce nás osvítilo až ve 41. minutě, kdy do té doby dobře hrající stoper Ousou (první žlutou nepočítám), skočil na vějičku Haraslínovi a lidově řečeno ho sundal.

    Ještě více se rozzářilo, když po faulu padlý hrdina proměnil trestný kop v první gól ve Spartě. Kdo říká, že to byl vlastenec, nemá pravdu. Ani Tvrdík by to netvrdil. Druhý poločas byl vyloučením logicky ovlivněn. Šance, které si Sparta vypracovala, zůstaly nevyužity. Zde je potřeba vztyčit varovný prst, příště by se to nemuselo vyplatit.

    Například ve Skotsku – a tam nesmíme prohrát! Jinak dýmovnice, od „takyfanoušků“ ukrytých v davu, byly zcela nesmyslné. Naopak reakce těch slušných na nástup a výkon Plavšiče nevadila. Peníze snad ani ve fotbale nejsou vše...

    MILOŠ KOLÁŘ. 70 LET, FOTBALOVÝ DŮCHODCE

    GÓL, který změnil dějiny Prahy. Podívejte se na Haraslínovu trefu ze všech úhlů
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ: Rveme to silou vůle, ale body jsou

    Člověče, v téhle sezoně si sázet na naše výsledky 2:1, a navíc k tomu, že oba dají gól, tak jsem fakt v balíku... Tenhle výsledek se nám moc líbí. Hra je dost neurovnaná, rveme to spíš silou vůle než přehráváním soupeře, ale budiž. Zatím se daří, to je důležité.

    Bohužel vždycky vyrobíme nějakou hrubku, kterou posadíme soupeře do sedla, a pak to musíme honit. Málo střílíme, to je taky jasný, to musíme zlepšit. Naštěstí trenér umí sáhnout do sestavy a oživit to. Body jsou, teď tedy vypilovat hru, a půjde to.

    Minule se ozýval někdo z tábora sešívek o ztrácení vlajek soupeře. Hele, ať si sáhne do svědomí, kdo, komu a kdy ty vlajky sebral. On zrovna tento tábor je svými férovkami „vyhlášený“ a nějak bych se nedivil, kdyby byly normálů...

    Teď reprezentační pauza, potrénovat a hurá na ně! Čest královně Viktorce, celý COVID z Čech navždy pryč! A vláda s ním!

    KOVI. 53 LET, KOORDINÁTOR DISTRIBUCE

    SESTŘIH: Plzeň - Zlín 2:1. Tuhý boj rozsekl Beauguel
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA: Almási? Po Barošovi a Svěrkošovi nejlepší

    Vždy těžký zápas v Liberci, v poslední době nakopnutém, jsme zvládli skvěle, a hlavně tříbodově. Domácí byli nepříjemní, ale naše výhra je zasloužená. Ukázali jsme kvalitu a trpělivý týmový výkon. I když ke konci jsme se až moc zbytečně stáhli a riskovali kontaktní gól. Ale Lašty si nulu vzadu nakonec zkušeně pohlídal. Takový Ndefe, který se dostal, a to neoprávněně, do nelibosti domácích fanoušků, se s velkým tlakem skvěle popasoval a jeho výborný výkon gradoval gólovým centrem na Almásiho.

    Ten mě svou pátou trefou, a především výkony čím dál víc přesvědčuje, že v Ostravě za posledních cca patnáct let, s výjimkou Svěrkoše a Baroše, nebyl lepší útočník.

    Po repre pauze – škoda že je, když jsme tak rozjetí – nás čeká těžký zápas se Slováckem. Svědíkův dokonale propracovaný herní systém nás dokonale prověří. Celkově je před námi v následujících týdnech těžší blok, vedle Slovácka i Sparta nebo Plzeň. Věřím, že dokážeme, že patříme mezi top čtyři týmy v lize.

    DAVID LIVEČ. 40 LET, VEDOUCÍ PRODEJE

    SESTŘIH: Liberec - Baník 0:2. Ostrava vyhrála U Nisy po jedenácti letech
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA: Uklidnění a nejistá situace v bráně

    Povedlo se! Bohemka perfektně zvládla veledůležité střetnutí s Olomoucí a dala zapomenout na tabulkové problémy, do kterých se pomalu začínala propadat. Vynikající střeleckou formu má Honza Chramosta a tentokrát se k němu přidal poprvé v ligové kariéře Dan Köstl, oblíbenec zelenobílého publika, jemuž branku moc přeju. Po čočce, kterou schytal, dostal zaslouženou odměnu.

    Kromě výsledku mě nejvíce zajímala otázka brankářů. Klokani mají vyrovnanou dvojici a zatím rotují poněkud prazvláštním způsobem. V tomto duchu jsem po čtyřce ve Vítkovicích čekal v bráně Patrika, což se k mému údivu nestalo. Hugo vychytal výhru s čistým štítem, a logika by tak velela, aby v bráně zůstal i po reprezentační přestávce, protože z vlastní zkušenosti vím, jak moc důležitá je pro brankáře jistota situace, ve které se nachází. O trenéru Klusáčkovi se traduje, že je rovný chlap, a nepochybuji, že kluci vědí, na čem jsou. Jen se bojím, abychom je oba psychicky nerozhodili. Klokani bojují!

    VÍT LUKEŠ. 29 LET, ŽIVNOSTNÍK

    SESTŘIH: Bohemians - Olomouc 2:0. Klokani o bodech rozhodli už v první půli
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud