Jonáš Bartoš
31. ledna 2022 • 14:53

Stopka i riziko bez Beauguela. Plzeň v přípravě vítězila, kde je nejistota?

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    V sobotu uzavřela Plzeň přípravné období generálkou s Chrudimí, druholigového soupeře přejela jasně 4:0. Druhý celek FORTUNA:LIGY vypadá nachystaný a zdravě nažhavený na jarní ligový finiš. Kaňky v přípravě u Bílkova souboru také najdeme – zranění nejlepšího střelce Jeana-Davida Beauguela nebo trvající nejistotu ohledně vstupu nového investora.

  • Kanonýr start nestihne

    Od 15. ledna, kdy kvůli bolavému stehnu odstoupil z utkání proti Ústí nad Labem, zůstává mimo tým, teprve v týdnu před ligou se zapojí do plného tréninku. Jean-David Beauguel start nestihne, sobotní generálku sledoval jen v civilu. Plzeň jde do jara s jediným hroťákem, což s sebou nese značná rizika. Otvírá se velká příležitost pro Tomáše Chorého. „Do šancí se dostává, má jen trošku smůlu. Až ji protrhne, tak to bude dobré,“ komentoval výkon dlouhána asistent Pavel Horváth.

    10+2 podzimní ligová bilance gólů + asistencí Jeana-Davida Beauguela

    Dloubák: Nabídky za Beauguela Plzni nestojí za přestup. Kontaktovala Jurečku, ten licituje
    Video se připravuje ...

  • Jedině Boleslav

    Viktoria kvůli obavám z koronavirové nákazy odpískala soustředění ve Španělsku, tréninkové dávky absolvovala kompletně ve svém areálu v Luční. Sehrála šest přípravných duelů, prohrála jediný – s Mladou Boleslaví 0:1. Ligový soupeř byl zároveň jediný, kdo snesl skutečně přísná měřítka. Západočeši nastupovali proti celkům z nižších soutěží, s nimi zápasy zvládali. Nicméně o skutečné formě týmu to mnoho neřeklo, opravdová prověrka přijde až v neděli proti Hradci.

    4 – 1 – 1 bilance Viktorie v zimní přípravě

  • Sebevědomý Havel

    Kde Plzeň nemá problém? Na krajích hřiště. V přípravě se ukázal ve velmi dobrém světle Milan Havel. Zleva, zprava, na obou stranách si dokáže poradit. Výborně doplňuje hráče před sebou, plní si defenzivní povinnosti, a navíc sbírá body. „Roste mu sebevědomí s tím, jak začíná být produktivní. Myslím, že je mu jedno, z jaké strany nastupuje,“ chválil Horváth sedmadvacetiletého reprezentanta, který v generálce proti Chrudimi otvíral skóre.

    3 tolik gólů dal Milan Havel v zimní přípravě, přidal jednu asistenci

  • Sýkora patří dopředu

    V sobotní generálce scházel zraněný Radim Řezník, na levého beka trenéři stáhli Jana Sýkoru. Šikovný univerzál nastupoval během podzimu nejvíc na křídle, v lize nasbíral tři branky a čtyři asistence. Na kraji obrany své úkoly splnil, ale vzadu u lajny byl až zbytečně utopený. „Někdy ho tam škoda samozřejmě je. Jeho pozice je určitě výš, ale pokud k tomu budou důvody a situace si to vyžádá, Honza je velmi dobrá alternativa i na krajního obránce,“ poznamenal Horváth.

    1 jediný zápas Sýkora odehrál v zimní přípravě v obraně (generálku s Chrudimí)

  • Čekání na investora

    Západočeši přivedli v zimě jediného hráče – z ostravského Baníku Romana Potočného na půlroční hostování s opcí. Na velké přestupy zatím v klubu platí stopka – čeká se na vstup nového investora, který by přinesl do klubu potřebný kapitál a s ním spojenou ekonomickou jistotu do dalších let. „Máme dvě konkrétní nabídky, zároveň se ozvalo v posledních týdnech několik dalších zajímavých zájemců,“ sdělil současný majitel Adolf Šádek Deníku v polovině prosince. Od té doby je ale ticho po pěšině. Viktoria v pondělí alespoň představila hlavního partnera, kterým se stala sázková společnost Fortuna.

    2 Tolik zájemců bylo na konci roku ve hře o koupi Plzně.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud