Premium
9. února 2022 • 04:50

Boj o práva na ligu. Tvrdík napadl dvě smlouvy, o jaké peníze tu jde?

Vstoupit do diskuse
33
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaroslav Tvrdík a Tipsport jdou v případě FORTUNA:LIGY do útoku. A to hned na dvou frontách. Slávistický boss nesouhlasí s prodloužením klíčových smluv ligových klubů týkajících se marketingových a televizních práv a nechce se vzdát „bez boje“. A sázková společnost v tom hraje zásadní roli. V zamčené části článku mimo jiné najdete i anketu, kde na téma televizních práv reaguje jedenáct ligových klubů.



Televizní a marketingová práva profesionálních klubů obchoduje Pragosport za 150 milionů korun na rok. Titulární partner Fortuna, po níž soutěž nese své jméno, přináší ročně 70 milionů. Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace, by chtěl obě partnerství finančně navýšit a prodloužit. S tím však prozatím narazil, nejenom, u Jaroslava Tvrdíka.

U toho ovšem nejvýrazněji. Ke střetu došlo už minulý týden na jednání ligového grémia, tedy setkání všech 32 profiklubů. A to v okamžiku, kdy Dušan Svoboda chtěl nechat prohlasovat prodloužení kontraktu s Fortunou o další

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
33

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud