Michal Kvasnica
29. dubna 2022 • 15:02

Jednání Sigmy: postup béčka jako podmínka smluv pro legendy

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od čtvrtka vědí, na čem jsou. Roman Hubník a Michal Vepřek, dva nejzkušenější hráči Sigmy, se na Andrově stadionu podle informací iSport.cz konečně oficiálně dozvěděli, jakou budoucnost s nimi olomoucký klub (ne)plánuje. Potvrdilo se všeobecně očekávané: novou smlouvu zaručí postup třetiligového béčka do profesionální F:NL, snížení mzdy a akceptace mentorování mladých odchovanců v rezervě.



Stoperu Romanu Hubníkovi bude za měsíc 38 let, levému bekovi Michalu Vepřekovi o jeden méně. Oběma na konci června končí v Sigmě kontrakt.

„Je to v řešení. Na jednu stranu si uvědomujeme, že už tam je poměrně značný věkový horizont. Na druhou stranu bychom se neměli dívat jen na to, pokud jsou připravení a mají mužstvu co dát. Výkonnost musí být vždycky prvotní,“ uvedl po nedělní výhře 1:0 nad Libercem trenér Václav Jílek.

Až do čtvrtka obránci čekali na oficiální vyjádření ze strany klubu. Podle informací iSport.cz jim sportovním manažerem Ladislavem Minářem bylo sděleno, že předpoklad dalšího působení na Andrově stadionu je postup B-týmu do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Mezi řádky to potvrzuje i Minářovo vyjádření, o které jej redakce v pátek poprosila.

„S oběma hráči jsme jednali o jejich další budoucnosti v klubu. Znají podmínky, které potřebují být splněny pro nabídku nové smlouvy. Stejně jako ohodnocení, které jim v takovém případě budeme schopni nabídnout,“ řekl.

Roman Hubník by v příští sezoně mohl vypomáhat olomouckému béčku
Roman Hubník by v příští sezoně mohl vypomáhat olomouckému béčku

Počítalo by se s dvěma věcmi: že jak Hubník, tak Vepřek budou pomáhat mladým odchovancům o patro níž. Jako mentoři a „poloviční asistenti“ kouče Augustina Chromého. A rovněž že půjdou s penězi dolů.

Otázkou je, zda to klubové legendy akceptují. Pokud ne, u Hubníka je pravděpodobnější konec s profesionálním fotbalem než pokračování někde jinde. Ostatně domů se vracel z rodinných důvodů. A do olomouckých Chválkovic, které hrají 1.A třídu, ho lákají kamarádi, bratři Vyskočilové.

Někdejší reprezentant nicméně v posledních týdnech nabral výbornou formu, za kterou ho veřejně chválil i Jílek. „Naposledy byl nejlepším hráčem na hřišti. Po celých devadesát minut to zvládl velmi dobře, i v rozehrávce se snažil být konstruktivní. Byl takřka bezchybný.“

A rovněž by se Hubník mohl hodit, pokud by parťák Václav Jemelka v létě přestoupil za lepším, což rozhodně není vyloučeno. Posilu do středu obrany hledá Sigma tak jak tak, ale kdyby dynamický levák odešel, musel by přijít kus navíc. Byť se v rezervě dobře jeví Ukrajinec Hlib Buchal.

Co se týče Vepřeka, také on dlouhodobě z rodinných důvodů preferoval setrvání v Olomouci. Blízko je Prostějov, nabízí se i návrat do rodného Šumperku, pokud by nepřišla profesionální nabídka.

SK Sigma Olomouc Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud