Michal Koštuřík
29. dubna 2022 • 19:50

Slovácko zbrojí na Evropu: dohoda s Havlíkem, zkusí zlákat Kúdelu!

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Slovácku formují kádr pro další vstup do pohárové Evropy. „Oldies“ party bude pokračovat. Záložník Milan Petržela dostane dvouletou smlouvu, o rok by si měl prodloužit kariéru Michal Kadlec. To není vše. Na dlouhodobé spolupráci se klub podle informací Sportu dohodl se záložníkem Markem Havlíkem (26). Právě kolem něj se má točit hra v příštích letech. „Dohodnutí jsme, ale ještě to není podepsané,“ potvrdil sportovní manažer Veliče Šumulikoski. 



Stávající mužstvo, které nejspíš zopakuje loňské senzační čtvrté místo ve FORTUNA:LIZE, si dá ještě jednu sezonu navrch. Takřka v identickém složení. Veteráni Milan Petržela (38) a Michal Kadlec (37) si své plodné kariéry ve Slovácku natáhnou, prvně jmenovaný prý dokonce o dva roky. Reálná je i domluva s útočníkem Riginem Ciciliou a podle všeho zůstane i stoper Stanislav Hofmann.

A pozor, Slovácko líčí na velkou rybu ze Slavie. V příštích týdnech se pokusí o comeback odchovance Ondřeje Kúdely (35), rodáka z Pitína! „Určitě mu něco nabídneme,“ ujistil manažer Veliče Šumulikoski. „Byl bych rád, kdyby se vrátil, ale je to ve vzduchu. Teď jsme ho nechtěli otravovat, hraje o titul,“ připomněl. K debatě by mělo dojít po vzájemném duelu v Edenu.

Na rovinu, Kúdelův transfer je spíš sci-fi. Zkušený stoper údajně chce zůstat v Čechách. Pokud s ním Slavia nebude počítat do hráčské role, nabídne mu trenérské angažmá v rámci organizace. Existuje také možnost, že si Kúdela najde jiný tým v okolí metropole.

Pro kouče Martina Svědíka je klíčové, že nepřijde o středního záložníka Havlíka. To je pro něj stěžejní hráč v nejlepším fotbalovém věku. Podmínky kontraktu jsou odsouhlaseny oběma stranami, na papírech scházejí jen podpisy. Což by měla být formalita. Jednání se táhla, nicméně ústí k úspěchu. „Je to na dobré cestě,“ uvedl Šumulikoski. „Mára nechtěl odcházet, nebylo to jinak složité. Bude základním kamenem týmu,“ dodal.

Levonohý Havlík byl od začátku nakloněný prodloužení spolupráce s klubem, v němž strávil celou seniorskou kariéru. Samozřejmě žádal společně se svým agentem vyšší plat. Docílil svého, podle zdrojů Sportu bude nejlépe honorovaným členem kádru.

Slovácko má zájem rovněž o útočníka Ciciliu (27), jenž na jaře zlepšil přístup a stal se oporou. „Chce zůstat tady,“ informoval manažer. Šestigólový hroťák zaujal i prvoligovou konkurenci, o angažmá v Česku by neměl nouzi. Jenže prioritou je pro něj celek z Uherského Hradiště, kde na něm může ofenziva od léta stát víc než dosud.

Jasný je totiž odchod nejlepšího střelce Václava Jurečky (27). Rokování o novém kontraktu se během jarní části vůbec nerozběhla. Opavský odchovanec dojede tento ročník a půjde pryč. Dost možná do Plzně. Některé zdroje mluví o tom, že už je ruka v rukávě.

Nejistota zatím panuje kolem brankářské jedničky Filipa Nguyena, jemuž dobíhá hostování z Liberce. Slovácko ho může vykoupit, údajně za pět milionů korun. O tom bude jednat majitel Zdeněk Zemek se severočeským bossem Ludvíkem Karlem, s nímž ho pojí přátelské vztahy. Bude záležet na výsledku finále MOL Cupu se Spartou. Triumf a postup do třetího předkola Evropské ligy by klubu výrazně ekonomicky pomohl. Na něj se váže i případné další posílení.

SESTŘIH: Slovácko - Liberec 2:0. Triumf domácích řídil z penalt Jurečka
Video se připravuje ...

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Plzeň 35 26 7 2 63:21 85
2. Slavia 35 24 6 5 80:27 78
3. Sparta 35 22 7 6 72:40 73
4. Slovácko 35 21 5 9 59:38 68
5. Ostrava 35 15 10 10 60:48 55
6. Hr. Králové 35 10 14 11 44:52 44

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud