Michal Kvasnica
1. května 2022 • 14:09

Sigma: postup i bez celé jedenáctky. O jménech to není, řekl Kozel

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě výhry, celkové skóre 3:0 a v odvetě totální liberecká odevzdanost. Kdekoho překvapil relativně snadný (ale zasloužený) postup Olomouce přes Liberec do finále skupiny o umístění. Zvlášť když Hanáci procházejí velkými personálními problémy a na domácí lavičce seděla zajímavá jména. Oproti hostům, kteří přivezli náhradníky složené z béčkařů (však taky hned v neděli dopoledne pomohli k výhře rezervy 2:1 nad Uničovem a navýšení náskoku v MSFL), velký rozdíl.



Jednička Macík v bráně, tvrďáci Beneš s Greššákem uprostřed defenzivy, pracant Navrátil na křídle, na hrotu střelec Chytil... Tak na ty všechny – a mnohé další – mohla Olomouc v Liberci zapomenout. Z chybějících hráčů by sestavila slušnou ligovou jedenáctku. „Ve středu jsme napočítali dvanáct absencí,“ upřesnil kouč Jílek.

Až na Poulola měli hosté na lavičce jen pravidelné třetiligové „béčkaře“, kteří hned v neděli dopoledne pomohli rezervě zdolat 2:1 Uničov. A přece Sigma díky stoprocentnímu přístupu suverénně ukončila Slovanu sezonu. Osm střel na bránu, pět tutovek, 2:0.

„Od první šance ve druhé minutě byl soupeř lepší,“ uznal trenér domácích Kozel. „Kazili jsme, nebyli důrazní, ani střídající nepředvedli bůhvíco. Odhalilo nás to donaha: od odchodu Peška a Malínského nemají útočníci servis. Chybí nám předfinální přihrávka i finální centr.“

Olomoucký kapitán Roman Hubník odvrací míč v utkání proti Liberci
Olomoucký kapitán Roman Hubník odvrací míč v utkání proti Liberci

Nelze nesouhlasit. Severočeši měli na hrotu Júsufa, Rondiče, Rabušice i Alijagiče, ale nebezpeční nebyli. Hanáky sice opticky zatlačili, jenže s nulovým efektem. Na rozdíl od hostů, kteří pohledné křídelní akce řešili přesným zpětným pasem a zejména akurátní koncovkou Zmrzlého s Růskem.

Mimochodem, ex-brněnský útočník sedmou trefou vyrovnal nejen parťáka Chytila, ale i své bodové maximum z minulého ročníku. Ve Zbrojovce zapsal Růsek bilanci 7+2, teď je na stejné kótě.

„Zatímco u nás má nejlepší střelec Rabušic šest gólů a z toho asi čtyři z penalt...“ podotkl Kozel. „Hráčů směrem dopředu máme plno, ale jen o jménech to není. Nikdo z nich nebýval opakovaně nebezpečný, je to problém hlubšího rázu, který budeme muset personálně řešit,“ dodal zklamaně muž, jenž splnil cíl v podobě záchrany soutěže po zpackaném úvodu.

Hubníka a spol. čeká finále s Mladou Boleslaví. Doma ji porazili 2:1, venku remizovali 3:3. Hrát by se mělo v pátek na Andrově stadionu.

Sestava Sigmy z chybějících hráčů 

Vaněček

Navrátil  Chytil  Matoušek

Spáčil  González

Hála    Beneš  Greššák     Zahradníček

Macík

SK Sigma Olomouc Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud