2. května 2022 • 10:36

Velké jméno do zálohy? Spartu by mohla posílit hvězda Slovácka

Vstoupit do diskuse
38
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už ve středu se střetnou v třaskavém finále domácího poháru. Sparta se Slováckem by se ale mohly kromě hřiště potkat i na obchodním poli. Přesněji řečeno na tom transferovém. Podle informací redakce iSport.cz by totiž na Letnou mohl v létě zamířit Lukáš Sadílek, který patří mezi hlavní opory mužstva z Uherského Hradiště.



Závěr sezony se jí drolí pod rukama. Sobotní remízou 1:1 s Hradcem Králové se Sparta zřejmě definitivně odstřihla z boje o mistrovský titul, vrcholem tak pro ni bude nepochybně právě finální duel v rámci MOL Cupu.

Možná i proto vedení rudého klubu pracuje na podobě kádru pro příští sezonu. A podle informací iSport.cz by svých řad mohlo lapit opravdu velkou rybu. Záložníka Lukáše Sadílka, stěžejní oporu mužstva trenéra Martina Svědíka.

Hráčův agent Václav Svěrkoš bude začátkem týdne v Praze jednat se sportovním ředitelem Tomášem Rosickým. Jedním z bodů debaty se stane právě Sadílek, jehož někdejší vynikající útočník Baníku zastupuje.

Sparta by pro nový ročník ráda získala vhodnější typologii do středu hřiště k Ladislavu Krejčímu mladšímu. Tou by mohl být právě Sadílek.

Všestranný středopolař, silný na míči, zároveň i pracovitý a velice mobilní. V pětadvaceti letech patří ke klíčovým postavám Slovácka, tým Martina Svědíka na něm do velké míry stojí.

Redakce iSport.cz dala oběma stranám prostor k vyjádření, Sparta i Svěrkoš ale pro tuhle chvíli s díky odmítli.

Minulý ročník zakončil Sadílek, jenž na konci podzimu prodloužil v klubu smlouvu do léta 2023, s bilancí šesti branek a devíti asistencí. Nyní sice trochu slevil, když má na kontě tři góly a tři nahrávky, přesto si drží vysoký herní standard. Spartě by se bezesporu velice hodil.

Paradoxem je, že loni v létě byl s pražským klubem spojovaný jeho mladší bratr Michal. K dohodě ovšem nedošlo, člen reprezentačního výběru zamířil na hostování do nizozemského Twente.

Paralelně s tím Pražané pracují na příchodu obránce Jaroslava Zeleného z Jablonce, vyjednávají s Olomoucí o Kryštofu Daňkovi, a do mládežnických struktur v létě přivedou i talentovaného obránce Ondřeje Kukučku, jemuž v Baníku po sezoně vyprší smlouva.

A to nemusí být stále všechno…

SESTŘIH: Sparta - Hradec Králové 1:1. Votroci zaskočili dalšího favorita
Video se připravuje ...

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE 1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Plzeň 35 26 7 2 63:21 85
2. Slavia 35 24 6 5 80:27 78
3. Sparta 35 22 7 6 72:40 73
4. Slovácko 35 21 5 9 59:38 68
5. Ostrava 35 15 10 10 60:48 55
6. Hr. Králové 35 10 14 11 44:52 44

Vstoupit do diskuse
38

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud