10. května 2022 • 13:09

Baha chce velkoklub z Lisabonu. Už běží jednání, píší v Portugalsku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

O fotbalistu Slavie Alexandera Baha se podle informací portugalských médií zajímá Benfica Lisabon. Čtvrtfinalista Ligy mistrů už podle deníku A Bola zahájil se čtyřiadvacetiletým dánským reprezentantem první jednání. O zájmu píše i další sportovní list Record.



Bah přišel do Slavie v lednu 2021 z dánského Sönderjyske a podepsal smlouvu do 30. června 2025. V sešívaném dresu se postupně vypracoval v jednu z opor, v 68 soutěžních utkáních si připsal sedm branek a 16 asistencí a aktuálně figuruje i v nejlepší ligové jedenáctce deníku Sport. (Více ZDE>>>) Pravý obránce nebo záložník si svými výkony vysloužil pozvánku do dánské reprezentace, ve třech zápasech jednou skóroval.

Slavia - Zlín: Tecl se trefuje po skvělém Bahově centru a domácí jdou do vedení 1:0
Video se připravuje ...

V Benfice by Bah nastupoval pod německým trenérem Rogerem Schmidtem, který nejúspěšnější portugalský klub historie vymění od nové sezony za PSV Eindhoven. Benfica čeká na titul tři roky a letos skončí na třetím místě, s velkou ztrátou na dvojici Porto, Sporting.

Už minulý týden se navíc objevily informace o zájmu Benfiky o dalšího slávistu Petara Musu. Chorvatský útočník v této sezoně hostuje v Boavistě Porto a s 11 góly je nejlepším střelcem týmu. Přestupová částka by se mohla pohybovat kolem sedmi milionů eur (asi 173 milionů korun). O Musu údajně projevily zájem i kluby z Anglie a Francie.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud