13. května 2022 • 20:00

SESTŘIH: Boleslav - Olomouc 2:2. Ewerton se vykoupil, paráda za milion!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Mladé Boleslavi remizovali v odvetném finále ligové nadstavbové skupiny o umístění s Olomoucí 2:2 a v součtu s úvodní týden starou výhrou 2:1 obsadili sedmé místo. Středočeši získali bonus milion korun a v příští sezoně budou v domácím poháru nasazeni do 3. kola.



Olomouc dvakrát vedla zásluhou Ondřeje Zmrzlého a Mojmíra Chytila, ale za domácí pokaždé odpověděl Ewerton, který navíc za stavu 0:1 neproměnil pokutový kop.

„Nechtěli jsme o to dneska přijít, abychom neskončili osmí. Dvojzápas jsme chtěli dotáhnout do vítězného konce. Přistoupili jsme k tomu s veškerou vážností, za přístup hráčů jsem rád,“ řekl na tiskové konferenci trenér domácích Pavel Hoftych.

„Bylo to velmi kvalitní utkání z obou stran. Kvalitou utkání jsme eliminovali řeči, že tyto zápasy nejsou zajímavé a není o co hrát. Nastavení obou týmů bylo velmi vysoké. Oba chtěly na cílovou sedmičku dosáhnout,“ podotkl olomoucký trenér Václav Jílek.

Debut v nejvyšší soutěži si v brance Hanáků odbyl osmnáctiletý Stoppen. „O startu jsem se dozvěděl dva dny před zápasem. Nervozita byla trochu dneska ráno i ze začátku zápasu, ale s každou minutou ubývala a na konci to už bylo v pohodě,“ prohlásil olomoucký odchovanec.

Ve čtvrté minutě ránu domácího záložníka Stránského zpoza vápna zastavilo břevno. Na druhé straně skončila na horní tyči Zmrzlého hlavička.

V 19. minutě se hosté prosadili. Chytil se obtočil kolem bránícího Šimka a našel Zmrzlého, jenž pohotově zakončil. Záložník Sigmy dal čtvrtý gól v ligové sezoně.

Po více než půlhodině hry Matějovského střelu z přímého kopu zastavil rukou Breite a rozhodčí Orel nařídil pokutový kop. K němu se postavil Ewerton, jenže přestřelil.

Před přestávkou už domácí srovnali. Ladra přiťukl míč Ewertonovi. Brazilec si hledal ideální pozici na střelu, kterou nakonec Jemelka nešťastně usměrnil do protipohybu Stoppena. Jedenáctým zásahem v ligovém ročníku se osamostatnil v pozici nejlepšího střelce svého týmu.

Po změně stran Douděra z vápna po teči jednoho z olomouckých hráčů těsně minul. Olomouc potřebovala po základní hrací době zvítězit alespoň o gól, aby dotáhla zápas do prodloužení, ale Jemelka na zadní tyči hlavičkoval nad. Na opačné straně zamířil z úhlu mimo tři tyče Ladra.

V 72. minutě Chytil po otočce na hranici vápna přesnou ranou k tyči vrátil Sigmě vedení. Pět minut před koncem Ewerton parádní nechytatelnou ranou před šestnáctkou do horního růžku srovnal.

„Ukázala se individuální kvalita Ewertona, který to nádherně už poněkolikáté v sezoně trefil. To bude jediná výrazná výtka k týmu, nikdo proti němu nevystoupil. Uklidil to parádně,“ konstatoval Jílek.

Vzápětí střídající Skalák mohl dokonat obrat, jenže Stoppen vyrazil míč na roh. Středočeši doma v lize neporazili Sigmu pošesté za sebou.

„Závěr soutěže se blížil našim představám, i když pořád je tam prostor pro zlepšení. V konečném účtování osmé místo odpovídá nárokům a možnostem našeho současného kádru. Nepřeceňoval bych ho, ani nepodceňoval. Osmá příčka je zasloužená a reálná,“ uvedl Jílek.

Ohlasy trenérů:

Pavel Hoftych (trenér M. Boleslavi): „Nechtěli jsme o to dneska přijít, abychom neskončili osmí. Dvojzápas jsme chtěli dotáhnout do vítězného konce. Přistoupili jsme k tomu s veškerou vážností, za přístup hráčů jsem rád. Nebyl to plážový fotbal. Musím pochválit oba týmy. Dvojzápas měl z mého pohledu náboj. Jsme rádi, že jsme si mohli protáhnout sezonu, po dnešku navíc v pozitivní náladě, takže super.“

Václav Jílek (trenér Olomouce): „Bylo to velmi kvalitní utkání z obou stran. Kvalitou utkání jsme eliminovali řeči, že tyto zápasy nejsou zajímavé a není o co hrát. Nastavení obou týmů bylo velmi vysoké. Oba chtěly na cílovou sedmičku dosáhnout. Odehráli jsme tady z mého pohledu maximum. Chtěli jsme hrát aktivně, s dobrým vstupem do utkání, to se nám povedlo. Boleslav hlavně díky Markovi Matějovskému byla lepší, hlavně v práci s míčem a finální fázi útoku. Do druhého poločasu jsme malinko změnili rozestavení, vystřídali jsme. Pak jsme získali převahu v kombinaci. Vyneslo nám to kýžený vedoucí gól. Pak se ale ukázala individuální kvalita Ewertona, který to nádherně už poněkolikáté v sezoně trefil. To bude jediná výrazná výtka k týmu, nikdo proti němu nevystoupil. Uklidil to parádně. V součtu byla Boleslav šťastnější, protože v obou zápasech jsme si víceméně dali vlastní gól.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Olomouc 2:2. Ewerton se vykoupil, paráda za milion!
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 41. Jemelka (vl.), 85. Ewerton

Hosté: 19. Zmrzlý, 73. Chytil

Sestavy

Domácí: Šeda – Šimek, Suchý, Karafiát – Douděra (64. Mašek), Matějovský (C) (50. Hlavatý), Stránský (63. Skalák), Dancák (74. Smrž), Pech – Ewerton, Ladra (74. Mil. Škoda).

Hosté: Stoppen – Jemelka, Beneš (C), Poulolo (61. Zifčák) – Chvátal, Breite (88. Langer), Sedlák (61. Šíp), Zmrzlý – Růsek (88. Sláma) – Hadaš (46. Slaměna), Chytil.

Náhradníci

Domácí: Mikulec, Hlavatý, Smrž, Mašek, Skalák, Škoda, Sladký

Hosté: Stejskal, Šíp, Zifčák, Slaměna, Sláma, Langer, Bednár

Karty

Domácí: Mašek

Hosté: Breite, Růsek, Zmrzlý, Sláma

Rozhodčí

Pavel Orel – Lucie Ratajová, Martin Leška

Stadion

Lokotrans Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

1436 diváků

Klíčové momenty zápasu:

Mladá Boleslav - Olomouc: Stoppen vyboxoval Skalákovu jedovku
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Olomouc: Ewertonovo neskutečné torpédo, 2:2
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Olomouc: Chytilův nádherný obstřel zapadl k tyči, 1:2
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Olomouc: Ladra se vřítil do vápna, neměl však přesnější mušku
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Olomouc: Jemelka z úhlu hlavičkoval nad
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Olomouc: Douděra ve velké šanci těsně minul
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Olomouc: Ewerton si řekl o odpustek a srovnal, 1:1
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Olomouc: Na Beckhama? Ewerton vysoko přestřelil penaltu
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Olomouc: Matějovský trefil přímákem Breiteho ruku, penalta
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Mladá Boleslav - Olomouc: Karafiát střílel technicky a zkusil překvapit Stoppena
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Olomouc: Douděra pálil nad
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Olomouc: Zmrzlý pohotově překonal Šedu, 0:1
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Olomouc: Zmrzlý orazítkoval horní konstrukci
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Olomouc: Stránského bomba se stočila do břevna
Video se připravuje ...

Sestřih úvodního duelu:

SESTŘIH: Olomouc - Mladá Boleslav 1:2. Růsek nedal penaltu a hosté udrželi náskok
Video se připravuje ...

FK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

SK Sigma Olomouc Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud