Michal Kvasnica
30. června 2022 • 04:40

Baník se Zlínem: bídná koncovka, pevní náhradníci i ostré zákroky

Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    Hodinu po zápase Ostravu zavalily kroupy, utkání mezi Baníkem a Zlínem (1:1) se ještě odehrálo za obrovského dusna. „Vítr stál, ani náznak vánku. Šílené počasí,“ usmál se kouč hostí Jan Jelínek. Jemu, zkušenějšímu kolegovi Pavlu Vrbovi i fanouškům však duel nabídl víc než jen parno a sluneční paprsky. Třeba bídnou efektivitu domácích, ostré zákroky, ale i kamarádské klábosení.

  • Špatná koncovka Baníku

    Na kdyby se nehraje, ale pokud by Baník proměnil aspoň polovinu šancí, radovali by se fanoušci z výhry. A možná stejně vysoké jako proti Otrokovicím. Jiří Klíma, Marek Jaroň, Martin Chlumecký, Roman Zálešák, Nemanja Kuzmanovič, Ladislav Takács, Muhamed Tijani, David Buchta... Ti všichni měli velmi solidní příležitosti, které se rozhodně daly řešit lépe. „Roli mohla hrát únava, ale měli jsme být v koncovce kvalitnější,“ uznal kouč Pavel Vrba. Pozitivem však je, že si Ostravští tolik šancí vůbec vypracovali. „Určitě je to lepší, než kdybychom je neměli,“ dodal.

    Muhamed Tijani dal ve druhém zápase druhý gól, ale šancí měl víc Muhamed Tijani dal ve druhém zápase druhý gól, ale šancí měl vícFoto www.fcb.cz

  • Chlumecký Pokorný opět OK

    Stopeři, kteří měli mít původně problém ukrojit místo v užším kádru, zatím vypadají velmi dobře. Konkrétně Martin Chlumecký a Jakub Pokorný. Jak proti Otrokovicím, tak se Zlínem pracovali takřka bezchybně dozadu a navíc přidávali nealibistickou konstruktivní rozehrávku. Levák Chlumecký se v sobotu blýskl parádní bombou do šibenice, ve středu mohl skórovat hlavou. Pokorný zase dával fajnové křížné balony na levé křídlo, ve vzduchu kraloval. Pro Pavla Vrbu je dobře, že Davidu Lischkovi s Michalem Frydrychem tato dvojice šlape na paty. Konkurence je nutná.

    Baník remizoval se Zlínem 1:1 Baník remizoval se Zlínem 1:1Foto www.fcb.cz

  • Letáček nepůsobil extra jistě

    Úvodní poločas odchytal Jan Laštůvka, který se v přípravě představil vůbec poprvé, a Jana Letáčka jako by návrat kapitána mezi tři tyče trochu rozhodil. Nastoupil do druhého poločasu, ale příliš jistě nepůsobil. Inkasovaný gól od Youby Dramého nebyl z kategorie „nedalo se s tím nic dělat“ a také pár přihrávek mohlo být kvalitnějších. „Zbytečně sami dostáváme soupeře do šancí po našich nepřesnostech,“ všiml si i ve druhém duelu Pavel Vrba. Nemyslel tím jen Letáčka, nicméně je znát, že posila z Pardubic si musí na nové spoluhráče ještě zvyknout. Pokud však chce tlačit na jedničku Laštůvku, nemůže si moc chybiček v přípravě dovolovat. Přechytat velezkušeného kapitána totiž není nic jednoduchého.

    Jan Laštůvka, stálice v brance Baníku Jan Laštůvka, stálice v brance BaníkuFoto www.fcb.cz

  • Simerský pěkně od podlahy

    Za první ostrý zákrok na Jiřího Klímu ještě zlínský stoper Dominik Simerský kartu nevyfasoval, ale za další skluz na Yanna Yaa už jí neunikl. Vysoký obránce v defenzivě hostí tvrdil muziku, což se Ostravským moc nelíbilo, nicméně důrazný styl je proti Baníku obvykle třeba. Navíc Simerský ukázal slabší levou nohou poměrně kvalitní rozehrávku. Byť byl mnohdy pod tlakem a dlouhé míče posílal dopředu až téměř z autové čáry na poslední chvíli, povětšinou byly přesné a dobře překonávaly presinkovou vlnu domácích.

    Baník remizoval se Zlínem 1:1 Baník remizoval se Zlínem 1:1Foto www.fcb.cz

  • Staří známí v Ostravě

    V dresu Zlína se představila spousta hráčů, která ještě nedávno nastupovala za Baník. A na náladě to bylo znát. Ne na hřišti, kde si oba týmy nedarovaly ani centimetr, ale vedle něj. Nebo po zápase. Kdo vystřídal, vesele klábosil se známými tvářemi.  Řeč je například o Martinu Fillovi či Antonínu Fantišovi. V Ostravě hrál i Robert Hrubý či Rudolf Reiter, chyběl jen lehce zraněný Václav Procházka. I proto mají vzájemné souboje v posledních letech docela slušný náboj.

    Rudolf Reiter ve zlínském dresu Rudolf Reiter ve zlínském dresuFoto www.fcb.cz

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud