Jan Vacek
3. července 2022 • 11:15

Sparta redukuje kádr. Krejčí starší i Nita si mohou hledat nové angažmá

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
25
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

První blok letní přípravy pod novým trenérem Brianem Priskem je v knihách. Nedělním odjezdem na soustředění do Rakouska zahajuje Sparta ten druhý. Herní. Ještě předtím ale došlo k redukci kádru. V Praze zůstali podle očekávání Ladislav Krejčí starší a Florin Nita, se kterými Letenští už nepočítají. Nové angažmá si mohou hledat i Matěj Hanousek s Filipem Havelkou. Pro zranění v kádru chybí Ondřej Čelůstka s Václavem Drchalem a Vojtěchem Patrákem.



Redakce iSport.cz o tom informovala už ve středu, nyní je to stvrzené i oficiální cestou. Na Spartě už se nepočítá s Ladislavem Krejčím starším. Zkušený křídelník v neděli neodcestoval s výpravou na herní soustředění do rakouského Bad Kleinkircheimu, stejný osud potkal i gólmana Florina Nitu, obránce Matěje Hanouska i záložníka Filipa Havelku.

„Tito hráči mají svolení hledat si angažmá a klub bude společně s nimi řešit jejich budoucnost. Ladislav Krejčí starší má navíc aktuálně zdravotní problémy,“ uvedla Sparta na svém webu.

O možném odchodu Nity se především v rumunských médiích mluví už delší dobu, gólman z Balkánu má na Letné kontrakt ještě na rok. To samé platí v případě Krejčího staršího a Hanouska.

SESTŘIH: Sparta - Opava 3:0. Hladká výhra, Kuchta ještě nehrál
Video se připravuje ...

S týmem do Rakouska neodcestovali ani stoper Ondřej Čelůstka s útočníkem Václavem Drchalem. První jmenovaný laboruje od startu přípravy se zraněním achilovky, Drchal si v týdnu při tréninku zlomil klíční kost a po operaci ho čeká pauza v řádu týdnů.

Do Korutan nevyrazil rovněž mladík Vojtěch Patrák, jemuž vystavilo stopku zraněné chodidlo. V jeho případě je ovšem velmi pravděpodobné, že opět zamíří na hostování v rámci ligy. Velký zájem deklarují Pardubice, kde už strávil jarní část uplynulého ročníku FORTUNA:LIGY.

Kromě opor a členů základního kádru v čele s Janem Kuchtou nechybí v nominaci rovněž mladíci z rezervy Dalibor Večerka, Patrik Vydra a Tomáš Jonáš. Gólman František Kotek naopak zamířil na hostování do Táborska.

S lehkými zdravotními problémy se potýkají rovněž obránci Martin Suchomel (rameno) s Andreasem Vindheimem (kotník) i záložník Ladislav Krejčí mladší (záda). Všichni tři ovšem do Bad Kleinkircheimu cestují.

SESTŘIH: Sparta - Dukla 2:1. Priskeho vítězná premiéra, Letenští otočili. Hrál i Sadílek
Video se připravuje ...

Priske tak do Rakouska bere dohromady 28 hráčů do pole a tři brankáře. Těmi jsou Vojtěch Vorel, Dominik Holec a Milan Heča. V zákulisí se nicméně proslýchá, že právě gólmanský post by chtěl sportovní ředitel Tomáš Rosický do startu nové sezony ještě posílit.

V rámci soustředění čekají na Spartu hned tři přípravné zápasy. Už ve středu změří síly s chorvatskou Rijekou, následovat budou souboje s Wolfsbergerem (9. července) a generálka proti maďarskému celku FC Paksi (13. července).

Nový ročník odstartují Pražané zostra. Už 21. července doma přivítají norský Viking v rámci úvodního duelu druhého předkola Konferenční ligy. Do té doby kádr nepochybně projde další redukcí.

Lukáš Sadílek: Odchovanec Slovácka po sedmi sezónách míří do Sparty
Video se připravuje ...

Kádr Sparty pro soustředění v Rakousku:

Brankáři:
Milan Heča. Dominik Holec. Vojtěch Vorel.

Obránci:
Dávid Hancko, Daniel Horák, Casper Hójer, Jan Mejdr, Filip Panák, Martin Suchomel, Dalibor Večerka, Andreas Vindheim, Martin Vitík, Patrik Vydra, Tomáš Wiesner, Jaroslav Zelený.

Záložníci:
Kryštof Daněk, Jan Fortelný, Lukáš Haraslín, Tomáš Jonáš, Adam Karabec, Ladislav „LK37“ Krejčí, Martin Minčev, David Pavelka, Jakub Pešek, Matěj Ryneš, Michal Sáček, Lukáš Sadílek, Filip Souček.

Útočníci:
Tomáš Čvančara, Lukáš Juliš, Jan Kuchta.

Náhrada za Hložka? Chci zlepšit koncovku, hlásí Daněk. Talent už bojuje ve Spartě
Video se připravuje ...

POHLED: Kuchtovo superego a smečka vlčáků v kabině Sparty
Video se připravuje ...

Kuchta? Příšerný pro soupeře a důležitý pro náš styl, říká Priskeho asistent Norgaard
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
25

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud