15. srpna 2022 • 13:45

Tanečník s míčem. Ševčík (20) vládne iSport Indexu, zářil i další talent

Autor: dvo, pj
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepřestává udivovat. Brněnský záložník Michal Ševčík ovládl ve 3. kole iSport Index a upevnil si průběžné vedení. Po třech zápasech si jako jediný z FORTUNA:LIGY drží průměru nad hodnotou osm. Hned za ním o víkendu skončil další nadějný záložník - Petr Jaroň po jednom z nejlepším výkonu v dresu Baníku.



Žádné polevení. Čerstvě dvacetiletý Michal Ševčík řádil i ve třetím kole FORTUNA:LIGY. Proti Mladé Boleslavi se zapsal jednou na střeleckou listinu, ale jeho střelecká aktivita a konstruktivní rozehrávka ho vynesly až na první místo iSport Indexu.

„Jsme rádi, že se Michalovi daří. Podporujeme ho. Je luxusní, že má po třech kolem tři branky,“ těší kouč Zbrojovky Richarda Dostálka. Slova chvály měl i hostující trenér Pavel Hoftych. „Je to šikovný fotbalista, takový tanečník s míčem.“

iSport INDEX - Celkové pořadí

Ševčík znovu bodoval svou typickou hrou: šikovně se motal kolem velkého vápna, tlačil se do zakončení a hledal ostatní spoluhráče. Celkem vyslal čtyři střely. „Pomohlo nám, když se Michal přesunul na křídlo a mohl se víc dostávat k tomu, v čem je silný. Často se tlačil do zakončení,“ kvitoval Dostálek.

„Drží se blízko válečníka Řezníčka, který to rozráží a Ševčík diriguje. Ti dva to hrají chytře. Jednu chvíli už to vypadalo, že Řezňa bude končit. Jsem rád, že ještě hraje. Je to dobrý hráč,“ dodal Hoftych.

iSport Index: kompletní informace a pořadí najdete ZDE >>>

Příští víkend měla Ševčíkovu fazonu okusit mistrovská Plzeň, ale utkání bylo odloženo, aby měla Viktoria potřebný čas na regeneraci a cestování mezi duelem s Karabachem v boji o Ligu mistrů.

Jablonec - Slavia: Ševčík procpal míč k Traorému, který prostřelil Hanuše, 1:3!
Video se připravuje ...

„V úterý dostane Michal znovu za uši a bude se muset poctivě chystat skoro čtrnáct dní na další mistrák. Pauzu nevítám, chtěli jsme držet rytmus. Musíme najít model, který bude funkční. Jestli byl, to zjistíme až po zápase se Slavií,“ pronesl Dostálek.

Hned za Ševčíkem v bodování 3. kola iSport Indexu skončil ostravský křídelník Petr Jaroň. I on na sebe upozorňoval již v minulé sezoně, ovšem až ve třetí lize. Dobrými výkony si však během jara vysloužil posun do A-týmu Baníku.

O víkendu proti Zlínu se dvacetiletý záložník postaral o branku na 2:0 a u třetího gólu asistoval Davidu Buchtovi. iSport Index mu však přičetl body především za konstruktivní přihrávky.

iSport INDEX - Podle kol

Michal Ševčík ve F:L

251 minuty
3 góly
10 střely
1,1 xG
18 (56 %) driblinky (úspěšnost)
11 získané míče
3 průnikové přihrávky
18 (67 %) přihrávky do útočné třetiny
0 asistence
0,17 xA
Zdroj: Wyscout

iSport Index: Jak funguje datová analýza, která najde nejofenzivnějšího hráče
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud