Jiří Fejgl
Premium
20. září 2022 • 04:50

Filmař, provokatér i pracant. Mosquera staví rodině dům, ale usadí se v Česku

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
13
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase byl u toho. Jhon Mosquera, křídelník fotbalové Plzně, se stal klíčovým mužem ligového ultrašlágru proti Slavii. K výhře Viktorie 3:0 přispěl vybojovanou penaltou, brankou i uměním vetřít se sokovi pod kůži.



Dostal se před Eduarda Santose, ucítil ruku na rameni - a už byl na zemi. „Byl to letmý kontakt,“ hodnotí kouč Slavie Jindřich Trpišovský zákrok svého stopera na letce Jhona Mosqueru z první minuty nedělního střetu.

„Hodně jsem nad tím přemýšlel. Já bych to pustil, ale je fakt, že Santos po Mosquerovi sáhl rukou, což má být červená karta. Jak se říká, kontakt tam byl,“ přidává se expert Václav Kotal. „Mosquera tomu hodně pomohl, víme dobře, že on padá rád.“

Kompletní známkování hráčů Plzně v utkání proti Slavii (3:0) najdete ZDE >>>

Ano, Mosquera je tím pověstný, hořce proslavený. Tentokrát šlo však především o Santosovu chybu, která stála Slavii zápas.

Mosquera Brazilcova zkratu prostě využil, což sice není nic obdivuhodného, ale… „Je drzý, dovolí si, takové kluky potřebujete. Je trošku kontroverzní, ale já jsem měl takové hráče rád, protože udělají všechno, aby byli úspěšní,“ doplní Kotal.

„Filmařská“ a provokatérská (připomeňme konflikt se slávistickým asistentem Pavlem Řehákem, jehož obvinil z rasismu) tvář je jedna z Kolumbijcových rolí. Ty další jsou už mnohem bohulibější.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
13

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud