Michal Kvasnica
20. ledna 2023 • 14:35

Baník po generálce: tři výhry s nulou, stopeři leváci a vyřešený útok

Vstoupit do diskuse
4
  • Fotbalisté Baníku během přípravného zápasu s Koronou na soustředění v TureckuFotbalisté Baníku během přípravného zápasu s Koronou na soustředění v TureckuFOTO: fcb.cz

    Baník završil herní kemp v Turecku vítězně a potvrdil dobrou zimní formu. Výhra 2:0 nad Cracovií Krakov byla třetím úspěšným zápasem, v celkově čtyřech lednových utkáních inkasovali Ostravští pouze jednou. Kromě zlepšené defenzivy ukázalo soustředění v Beleku trenéru Pavlu Hapalovi spoustu věcí. A docela jasně se mu vykrystalizovala základní sestava pro jarní ligovou premiéru ve Zlíně.

  • Tři výhry, tři nuly

    Skalica 2:0, Kielce 5:0, Cracovia 2:0. Pouze s maďarským Vasasem Budapešť inkasoval Baník branku a prohrál 0:1. Čistých kont si kouč Pavel Hapal cenil i v přípravných utkáních, ve kterých o „nic“ nejde, protože na podzim v soutěžních duelech pod jeho vedením udrželi Slezané nulu jen v poháru ve Velvarech. Progres v obranné fázi včetně jasně daných herních principů je zřetelný, stejně jako kondiční připravenost. Duo fitness expertů Filip Saidl, Jan Musil odvádí výbornou práci.

    Mikloško o Vrbovi, přestupech v Baníku i budoucích plánech. Jak zhodnotil svou práci u týmu?
    Video se připravuje ...

  • Dva leváci bez problémů

    Realizační tým otestoval během ledna různá složení stoperské dvojice. Zahráli si David Lischka, Michal Frydrych, Karel Pojezný i Zdeněk Říha. Čeká se sice ještě na uzdravujícího se Jaroslava Svozila a posilu do středu obrany, díky čemuž pak bude moct trenér Pavel Hapal aplikovat třeba i systém se stoperskou trojkou, ale i tak se vykrystalizovalo solidní duo. Dva leváci Lischka, Pojezný vedle sebe působili nejlépe. Je možné, že reprezentant do 21 let vytlačí zkušeného Frydrycha.

    Jaroslav Svozil na tréninku Baníku Jaroslav Svozil na tréninku BaníkuFoto ČTK / Ožana Jaroslav

  • Laštůvka zaslouženou jedničkou

    Mladší konkurenti musejí makat a na šanci si počkat, brankářskou jedničkou nadále zůstává čtyřicetiletý Jan Laštůvka. A nutno dodat, že zaslouženě. Naznačila to i generálka, kde kapitán předvedl několik velmi dobrých zákroků. A nejen to. Laštůvka je slyšet, diriguje spoluhráče, díky čemuž má organizace hry vyšší úroveň. Působí zkrátka pořád jistě. Zda bude dvojkou teenager Martin Hrubý, nebo pardubický host Jiří Letáček, není určeno. Trenéři budou rozhodovat průběžně.

    Brankáři Baníku (zleva) Jiří Letáček a Jan Laštůvka na tréninku Brankáři Baníku (zleva) Jiří Letáček a Jan Laštůvka na tréninkuFoto ČTK / Ožana Jaroslav

  • Útok je vyřešený

    Kdo na hrotu nahradí Ladislava Almásiho, jenž laboruje s poškozenými vazy v kotníku? Není co řešit. Muhamed Tijani měl základ ve svých rukou, ale nevyužil to. Jeho pohyb a celkový výkon byl tristní, spálená tutovka po hodině hry to jen demonstrovala. Střeleckou smůlu naopak prolomil Jiří Klíma hlavou po krásném Boulově centru. Momentálně je nejlepším forvardem. Daniel Smékal byl využíván na levém křídle, trápil se. Po uzdravení Slováka možná zamíří na hostování do druhé ligy.

    Zleva Jan Juroška a Muhamed Tijani Zleva Jan Juroška a Muhamed TijaniFoto ČTK / Ožana Jaroslav

  • Odchovanci nad Miškovičem

    Ve schématu 4–1–4–1 se vzhledem ke zranění Daniela Tetoura uvolnilo místo ve středu zálohy nad defenzivním Filipem Kaločem a vedle Nemanji Kuzmanoviče. David Buchta toho využil dokonale nejen výbornými výkony, ale i produktivitou (2+3). Baník věří i Robertu Miškovičovi, nicméně Chorvat je ve srovnání s Buchtou a dalším odchovancem Matějem Šínem o úroveň níže. Rozumí si s míčem, ale stále má problém s hrou bez míče, intenzitou a přepínáním dozadu po ztrátě balonu.

    Jak se rýsuje sestava

    Laštůvka

    Juroška Lischka Pojezný Fleišman

    Kaloč

    Cadu Buchta Kuzmanovič Plavšič

    Klíma

    Dloubák: Přivede ještě Baník posily? U Almásiho už bude otazník
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud