Michal Kvasnica
26. dubna 2023 • 04:55

Slavia v Ostravě: superžolík, skauti, mladí smolaři a vzkaz pro Brabce

Vstoupit do diskuse
29
  • Video se připravuje ...

    Upřímně, nebyl to duel, který by vás extrémně bavil. Poctivá defenziva, málo šancí. Slavia nakonec oproti Baníku vytěžila z minima maximum a odvezla si domů výhru 2:0. Přesto zápas před takřka desetitisícovou návštěvou ukázal mnohé. Třeba rozdílné rozpoložení obrovských talentů, na které se přijeli podívat skauti ze zahraničí, fyzickou vyspělost Afričanů či naštvanost ostravských fanoušků.

  • Superžolík Jurásek

    Stal se nedávným vítězem ankety deníku Sport a webu iSport.cz „TOP 50 talentů tuzemského fotbalu“. A v Ostravě oprávněnost této korunovace Matěj Jurásek skvěle potvrdil. Nastoupil v 69. minutě a o chvíli později vstřelil dva góly. Stejným způsobem sejmul Baník už na podzim v Edenu. Jeho celková bilance v této ligové sezoně? Šest branek, čtyři asistence za 699 odehraných minut. „Má v sobě oheň, jsem za něj šťastný,“ chválil jej kouč Slavie Jindřich Trpišovský, který dobře věděl, že bez jeho příspěvku by si Pražané z Vítkovic odvezli maximálně bod. Za odměnu od něj přijede devatenáctiletý teenager na trénink až v pátek.

    Baník - Slavia: Matěj Jurásek využil zlatou šanci z rohu a odšpuntoval euforii hostů! 0:1
    Video se připravuje ...

  • Nigerijská monstra

    Takřka přesně před čtyřmi roky se potkali v jednom týmu v Polsku na mistrovství světa do 20 let. Muhamed Tijani na hrotu nigerijského výběru, Igoh Ogbu na stoperu. V úterý nastoupili proti sobě. Africký souboj nakonec stejně jako celý zápas vyhrál host. Ogbu byl bezchybný. Při rychlostní konfrontaci na zemi i při hlavičkových střetech ve vzduchu. „Je to velmi kvalitní hráč,“ uznal i trenér Baníku Pavel Hapal. Zimní posila Slavie z norského Lilleströmu si podmaňuje českou ligu, proti němu fakt hrát nechcete, což v nedávném derby „S“ poznali i útočníci Sparty.

     

  • Plavšič: pozdravy i loučení

    Před zápasem byl Srdjan Plavšič pozdravit kamarády ze Slavie na hotelu, při rozcvičování už mluvil do mikrofonu před ostravským kotlem. A děkoval fanouškům za to, jak ho ve Slezsku přijali. Srb hostuje z Prahy v Baníku, kvůli dohodě klubů nemohl nastoupit. Domácím jeho kvalita v (před)finální a přechodové fázi včetně technických dovedností v situacích pod tlakem chyběla. „Šeha (Eldar Šehič) to zvládl dobře, ale je jiný hráč, v mezihře asi ne tak kvalitní,“ přikývl kouč FCB Pavel Hapal. Jenže už je nejvyšší čas si zvykat na kádr bez Plavšiče. „V létě s ním počítáme, pak se uvidí, co bude dál, protože mu za rok končí smlouva. Myslím, že jsou dvě cesty: Slavia, nebo zahraničí,“ popisoval Jindřich Trpišovský, trenér lídra tabulky.

  • Mladí ostravští smolaři

    Zatímco devatenáctiletý Matěj Jurásek zazářil, na druhé straně byli dva mladí smolaři. Na vítkovickou tribunu dorazili zahraniční skauti, chtěli vidět Matěje Šína s Karlem Pojezným v konfrontaci proti té nejvyšší tuzemské kvalitě, dá se říct evropské. Jenže osmnáctiletý Šín se do hry dostal až v 70. minutě a o čtvrt hodiny později musel střídal. Obnovil si svalové zranění, když marně naháněl Lukáše Provoda v situaci před druhou brankou. Pojezný, kreativní levonohý stoper a reprezentant do 21 let, jehož pravděpodobně zanedlouho čeká „malé“ EURO v Gruzii, proseděl zápas na lavičce. „Chtěli jsme navázat na druhý poločas v Mladé Boleslavi a dostat do hry zkušenější hráče. Počítáme s každým,“ zdůvodňoval personální rošádu Pavel Hapal.

    Baník - Slavia: Jurásek nechytatelnou pumelicí zvýšil už na 2:0 pro hosty!
    Video se připravuje ...

  • Vzkaz pro Brabce

    Naštvaní fanoušci Baníku v domácím kotli vytáhli na začátku utkání velký transparent inspirovaný filmovou sérií Slunce, seno..., který se asi majiteli ostravského klubu Václavu Brabcovi příliš nezamlouval. Byl adresován právě jemu a stálo na něm: „Sezonu zahodili, ambice pošlapali! Vidíš to taky, Václave? No uznej, že s tímhle materiálem v klubu se do Evropy vykročit nedá!“ A k tomu hromově spustili tradiční pokřik nespokojenosti „My chceme Baník“. Otázkou je, zda byla poslední věta na choreu mířena na hráče, realizační tým, management či všechny dohromady...

    Baník - Slavia: Obří choreo Chacharů vůči klubovému vedení
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
29

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud