Michal Koštuřík
3. prosince 2023 • 23:35

Další rýpnutí Tvrdíka do LFA. Možná jde o pomstu, ztratili důvěru, myslí si

Vstoupit do diskuse
151
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Palba Jaroslava Tvrdíka na vedení Ligové fotbalové asociace (LFA) pokračuje. Šéf fotbalové Slavie označil víkendové dění ve FORTUNA:LIZE za blamáž. Nejvíc mu samozřejmě vadilo, že se hráči „jeho“ týmu zbytečně trmáceli po dálnici D1 do Zlína, kde se za pár hodin dozvěděli, že se utkání kvůli nezpůsobilému terénu neuskuteční. A jeli zpátky. „Buď jde o nekompetenci či aroganci. Anebo o naschvál nebo pomstu,“ rýpnul si Tvrdík v pořadu Dohráno na ČT Sport do asociačních bafuňářů.



V únoru bude Slavia žádat o úpravu ligových stanov a její šéf také očekává, že někdo vyvodí ze sobotní a nedělní události personální zodpovědnost. „Apelovali jsme na to, aby byl zápas odložen,“ připomněl předseda představenstva klubu z Edenu. „Předpověď jasně ukazovala, že nasněží dalších minimálně patnáct centimetrů. Mailovou komunikací jsme podali žádost o odložení a stejně na ni do odjezdu týmu do Zlína nikdo neodpověděl. Není to pro nás uzavřená záležitost, budeme se na ligovém výboru domáhat vysvětlení. Vedení LFA ztratilo důvěru u fanoušků,“ ujistil.  

Krátce se také vrátil k náročné cestě z Prahy na Moravu. Dálnice byla ucpaná nehodami, výprava dorazila do Zlína kolem půlnoci. „Hráči jeli prvních sto kilometrů přes pět hodin. Na toaletu vystupovali do závějí. Nejdřív to byla legrace, pak už jen smutek. Dnes je to i naštvání.“ Shrnul Tvrdík.

A co ta myšlenka o pomstě? „Vedení Slavie se dlouhodobě vymezuje proti vedení LFA. Naposledy ve věci televizních práv,“ podotkl boss. „Budeme požadovat, aby bylo vedení soutěže profesionální a nestranné. Nepovažujeme za normální, aby rozhodoval jako předseda asociace člověk, který je místopředsedou představenstva Sparty, našeho největšího soupeře. Jestliže se dozvídám od představitelů Zlína, že s nimi v sobotu večer řeší odložení či neodložení zápasu místopředseda představenstva Sparty Praha, je to pro mě nepřijatelné. Vedení ligy musí být nestranné, jako je to ve všech fotbalových ligách v Evropě. Česko je v situaci, která musí skončit,“ dodal rázně v Dohránu.

Na celou věc reagoval v pořadu rovněž Tomáš Bárta, výkonný ředitel LFA, v jehož gesci se víkendové události děly. „Celé se to nedá vnímat pozitivně,“ komentoval dění 17. kola.

A navíc přidal i vysvětlení k zápasu, který Tvrdíka rozčílil. „Když Slavia odjížděla do Zlína, bylo hřiště bez sněhu a podle zpráv klubu i ve velmi dobré kondici. Navzdory předpovědi však nakonec přes noc napadlo několikanásobně větší množství sněhu,“ vysvětloval Bárta, proč se duel neodložil už v sobotu.

Během ní také vedl na WhatsAppu rozhovor se slávistickým bossem. Ten byl posléze doplněn i SMS zprávami.  A až vpodvečer, když už Slavia vyrazila na dlouhou cestu, dorazila také mailem žádost klubu o odložení utkání. 

 

Vstoupit do diskuse
151

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud