29. listopadu 2008 • 13:21

Rosický dře od rána do večera

Autor: Blesk
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Na sobě navlečenou bundu se znakem Arsenalu a kraťasy, z nichž leze nepatrně zjizvené – prokleté – levé koleno. Od úst mu jde v mrazivém počasí pára.



Tomáš Rosický, kapitán fotbalové reprezentace, kráčí z rehabilitačního centra Eden-Reha stojícího v německém Donaustaufu. Tady bojuje o své životní všechno – o návrat na fotbalový trávník.

Čtěte také:
Kocurová léčila "Rosu" na Maledivách! >>>
Paska: Operace Rosického dopadla na jedničku>>>
Wenger: Rosický? Do osmi týdnů >>>
Vrátí se Rosický za dva měsíce? >>>


V tichém městečku u Dunaje (10 km od Regensburgu) se dává do kupy po druhé operaci podkolenní šlachy. Tohle zraněné místo mu znemožňuje už od ledna letošního roku hrát milovaný fotbal.

Rosický: Musím mlčet!
Tomáši, prozraďte českým fanouškům, jak se cítíte?
„Nezlobte se, ale nejde to.“

Nemůžete ani promluvit o procedurách, které tady na rehabilitační klinice podstupujete?
„Bohužel. Omlouvám se, ale nemohu vám nic říct. Vážně musím mlčet.“

Proč tomu tak je?
„Taková je dohoda s Arsenalem.“

Je pátek, půldruhé odpoledne. Tomáš, ještě trochu zadýchaný z dopoledního cvičení, vychází z recepce domu připomínajícího velkou horskou chatu. Schovává bradu pod límec a mizí do nedalekého hotelu na oběd. „Sem nesmíte!“ přikazuje muž s postavou boxera těžké váhy.

Po necelé hodině »Rosa« pospíchá na další ozdravné procedury. „Nezlobte se, ale nemohu nic říci,“ omlouvá se při dotazu na stav jeho kolena.


Až za tmy se vrací do hotelu, ve kterém tráví zbytek dne. Posilovna, hotel, bazén, hotel, sauna, hotel, masáže, hotel,... Jiné místnosti a aktivity v současnosti záložník londýnského klubu nezná. Večer lehne do postele a usne jako mimino.

Zachumlaný Rosický pod bundou
Zachumlaný Rosický pod bundou

„Když jsem byl po operaci kolena, dřel jsem tady jako nikdy v životě. Od devíti do pěti jsem nic jiného nedělal,“ popsal tři roky starý pobyt na místní klinice Jan Koller, nejlepší střelec českého nároďáku a Tomášův bývalý spoluhráč z Dortmundu.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud