28. března 2012 • 03:02

Řebíčka láká národní stadion v Brně. Dostal by se k němu přes Zbrojovku

Vstoupit do diskuse
19
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ovládl druholigové Brno, jenže ve skutečnosti za podnikatelem Jaroslavem Přečkem může stát ještě mnohem zajímavější jméno – Aleš Řebíček! Současný majitel Slavie si podle spekulací dělá zálusk na lukrativní projekt rekonstrukce Lužánek, ze kterých by v Brně měl za 1,6 miliardy korun vyrůst národní stadion.



Necelý rok už „lije“ peníze do vzkříšení Slavie, teď se však údajně motá i kolem záchrany další slavné značky: Zbrojovky Brno. Tahle zpráva se o Aleši Řebíčkovi v posledních týdnech šíří fotbalovým zákulisím rychlostí blesku.

Prostředníkem vlivného milionáře a bývalého ministra dopravy má být nový majoritní vlastník druholigového klubu Jaroslav Přeček. „O takových věcech jsem s ním nemluvil a ani mluvit nebudu,“ odmítá spojení s Řebíčkem Přeček.

„Znám ho, ale to je tak všechno. Naprosto popírám, že by Řebíček stál za mým příchodem do Zbrojovky,“ opakuje dokola Přeček.

Řebíček údajně skutečně nemá zájem zapojit se přímo do majetkové struktury Zbrojovky – Přeček by pro něj spíš mohl být jen cestou, jak využít obrovský potenciál Brna a dostat se k zajímavým zakázkám. Tou klíčovou pak prý má být rekonstrukce stadionu Za Lužánkami.

Bude v Brně stát národního stadion?Foto spo
Výsledkem její realizace má být nejmodernější stadion v Česku pro 30 tisíc lidí, na kterém bude hrát reprezentace nejvýznamnější domácí zápasy. Tedy národní stadion, který měl původně vyrůst v Praze. „Existují formy a metody, jak se dá stavba zrealizovat,“ ujišťuje Přeček.

Co na to sám Řebíček? Nic. Momentálně pobývá v zahraničí a deníku Sport se ho nepodařilo kontaktovat. Finanční ředitel Slavie a jeho bratr Adam pouze vzkázal: „Nic o tom nevím, je to pro mě novinka.“

Bude v Brně stát národního stadion?Foto spo
Bude v Brně stát národního stadion?Foto spo

Další informace o zájmu Aleše Řebíčka o Zbrojovku Brno najdete ve středečním Sportu

Vstoupit do diskuse
19

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud